Kilpailutiedotteet

Emmi Peltonen avasi kautensa pitkän kilpailutauon jälkeen Kanadassa

Emmi Peltonen palasi odottavissa tunnelmissa kisajäille vajaan vuoden tauon jälkeen sijoittuen Montrealissa järjestetyssä Challenger-sarjan Autumn Classic International –kilpailussa seitsemänneksi kokonaispistein 139,87.  

Peltosen lyhyt- ja vapaaohjelmaohjelma olivat varsinaista vuoristorataa, sillä mukaan mahtui sekä onnistumisia että helpotuksia hyppyelementtien osalta. Emmin laadukas luistelu ja vahva eläytyminen sekä tyylikkäät piruetit nostivat kuitenkin hänen pisteitään. 

– Halusin aloittaa kauden niin aikaisin kuin vaan pystyn, sillä kisaamisesta oli niin pitkä aika ja aloitan aivan nollasta. Tiesin että tämä tilanne on eri kuin treenit, vaikka niissä on mennyt erittäin hyvin. Tarvitsen tällä hetkellä kärsivällisyyttä ja kisarutiinia, mutta onneksi näitä kisoja on edessä. Finlandia Trophya odotan innolla, sillä siellä on aina ollut mahtava fiilis, Peltonen kertoi.

Autumn Classic International -kilpailun voittoon luisteli hallitseva maailmanmestari Japanin Kaori Sakamoto pistein 203,20. Sakamoto nähdään myös marraskuussa Suomessa järjestettävässä Grand Prix Espoo -kilpailussa.

Challlenger-sarja jatkuu viikon päästä Oberstdorfissa, jossa kautensa avaa jäätanssiparimme Juulia Turkkila-Matthias Versluis.

Taitoluistelun ISU Challenger-sarja koostuu kymmenestä kilpailusta, joista yksi on Suomessa 6.–8.10.2023 järjestettävä Finlandia Trophy Espoo. Challenger-sarja on arvoasteikossa heti Grand Prix -sarjan jälkeen seuraavana.

Tulokset: https://skatecanada.ca/results/23aci/cscan2023/  


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024