Kilpailutiedotteet

PM-kilpailuista yksitoista mitalia Suomeen

Suomi oli jälleen taitoluistelun PM-kilpailujen ylivoimaisesti menestynein maa yhteensä yhdellätoista mitalillaan, joista kolme oli kultaisia, neljä hopeisia ja neljä pronssisia. Seuraavaksi eniten mitaleja keräsi Ruotsi. Suomalaiset veivät kaikki mitalisijat noviisisarjoissa ja juniorinaisissa Ruotsin Boråsissa järjestetyissä Pohjoismaiden avoimissa mestaruuskilpailuissa.

Olivia Lisko luisteli kahdella onnistuneella ohjelmallaan naisten PM-pronssia kokonaispistein 153,97. Liskolla on edessään vielä muutama kilpailu, joissa hänen tavoitteenaan on vielä parantaa kauden parastaan.

– Olen tyytyväinen näihin perussuorituksiini. Suomalaiset veivät kyllä sata nolla kannustuksen hallissa, joten oli todella hyvä fiilis luistella, Olivia Lisko iloitsi.

Minja Peltonen sijoittui kokonaiskilpailun kuudenneksi. Lyhytohjelmakilpailun jälkeen viidennellä sijalla ollut Janna Jyrkinen joutui jättämään kilpailun kilpailun kesken.

– Kaaduin lauantain lyhytohjelmakilpailun askelsarjassa niin, että häntäluu tärähti pahasti. Olisin ehdottomasti halunnut osallistua vapaaohjelmaan ja näyttää parhaani, mutta kipu oli niin kova, että päädyin siihen, että vetäydyn kilpailusta, Jyrkinen harmitteli.

Naisten mestaruuden vei Ruotsin Josefin Taljegård.

Suntsev tavoitteli MM-kisoihin vaadittavia teknisiä pisteitä 
 
Tammikuun EM-kilpailuiden jälkeen Makar Suntsev oli asettanut tavoitteekseen saavuttaa MM-kilpailuihin vaadittavat vapaaohjelman tekniset pisteet (64). Kotkalainen jäi Ruotsissa tavoitteestaan vajaat kolme pistettä. Suntsev lähti vapaaohjelmaan kolmannelta sijalta ja teki onnistuneen suorituksen, mutta kiri ei aivan riittänyt PM-hopeaan. Suntsev oli  tuloksella 186,63 miesten kilpailun kolmas.

 – Olen todella tyytyväinen vapaaohjelmaan, vaikka alastuloissa oli vähän virheitä. Tavoitteenani on nauttia täysillä loppukauden kilpailuista ja saavuttaa asettamani tavoitteet, Suntsev summasi.

Arttu Juusola sijoittui miesten kilpailussa neljänneksi ja Jan Ollikainen viidenneksi. Pohjoismaiden mestariksi luisteli Ruotsin Andreas Nordebäck.

Juniorisarjojen mitalistit.

Juniori- ja noviisisarjoissa kaikki suomalaiset kymmenen joukossa 
 
Suomen juniorinaiset olivat jäällä ylivoimaisia. Lotta Artimo juhli ensimmäistä junioreiden PM-kultaansa pistein 146,20. Darja Trubitson saavutti hopeaa pistein 137,18 ja Petra Lahti pronssia tuloksella 134,94. Menestystä täydensivät kuudenneksi sijoittunut Pihla Bergman, kahdeksanneksi luistellut Anna Bergström ja yhdeksänneksi sijoittunut Karina Innos.

Juniorimiehissä Matias Lindfors nousi kokonaistuloksissa toiseksi pistein 181,05. Jari Krestyannikov oli neljäs ja Matias Heinonen seitsemäs.

Noviisitytöissä Suomi kahmi kaikki tarjolla olevat mitalit, kun Venla Sinisalo oli ensimmäinen, Meea Männikkö toinen ja Pinja Peltola kolmas. Emmi Ahlstedt sijoittui viidenneksi ja Josefiina Puiro kuudenneksi.

Noviisipoikien sarjassa oli vain kaksi edustajaa, joista mestaruuden vei nimiinsä Benjamin Eriksson ja toiseksi sijoittui Kosti Suutari.

Noviisisarjojen mitalistit.

PM-kilpailuiden tulokset 


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024