Kilpailutiedotteet

Yksinluistelun kotimaiset kärkinimet mukana SM-sarjan ensimmäisessä valintakilpailussa Turussa

Yksinluisten ja jäätanssin senioreiden ja junioreiden SM-sarjan ensimmäinen valintakilpailu pidetään Kupittaalla tulevana viikonloppuna. Naisten yksinluistelussa ovat mukana Suomen kärkinaisista Finlandia Trophyn vapaaohjelmakilpailun voittanut ja kilpailun neljänneksi sijoittunut Tapparan Nella Pelkonen ja Trophyn kokonaiskilpailun seitsemänneksi sijoittunut Helsingin Taitoluisteluklubia edustava Emmi Peltonen.   
 
Mukana myös Kotkan Taitoluistelua edustava Makar Suntsev, joka ylitti upeasti viikko sitten kahdensadanpisteen haamurajan Finlandia Trophyssa sijoittuen kymmenenneksi. Häntä lähtee haastamaan Itävallan junioreiden GP-sarjassa vapaaluistelun ennätyspisteet tehnyt Espoon Jäätaitureiden Matias Lindfors. Hallitseva Suomen mestari Valtter Virtanen avaa kautensa marraskuussa Challenger-sarjan kilpailussa Kazakstanissa. 
 
SM-juniorinaisissa kovinta tasoa pitää Espoon Jäätaitureiden Petra Lahti, joka debytoi erinomaisesti Japanin junioreiden GP-kilpailussa sijoittuen yhdeksänneksi. Jäätanssissa on mukana neljä SM-junioriparia sekä SM-noviisipari.   
 
Taitoluistelun vuoden 2024 SM-kilpailu järjestetään Helsingissä 15.–17.12.2023. SM-senioreiden loppukilpailuun saa osallistua 15 kilpailijaa seuraavasti: Edellisen vuoden SM-mitalisteilla (3) on oikeus osallistua kilpailuihin suoraan ilman valintakilpailuihin osallistumista. Muut 12 luistelijaa valitaan SM-valintakilpailuiden tulosten perusteella. Molemmista valintakilpailuista pääsee SM-kilpailuihin (6) sellaista luistelijaa, joita ei aikaisemmin ole valittu SM-kilpailuihin. SM-senioreiden kilpailupaikan ovat lunastaneet: yksinluistelijat Janna Jyrkinen (LrTL) ja Valtter Virtanen (PeSal), jäätanssijat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis (HL), pariluistelijat Milania Väänänen ja Filippo Clerici (HL) sekä muut vuoden 2023 mitalistit. Taitoluistelun SM-kilpailuiden jälkeen nimetään Suomen joukkue tammikuussa pidettäviin Euroopan-mestaruuskilpailuihin, Kaunasiin.  
 
Aikataulu ja tulokset  

Kilpailusivu  

Livelähetys skatingfinlandlive.fi ja Ruutu+ 


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024