Kilpailutiedotteet

Marigold IceUnity hopealle Puolassa

Muodostelmaluistelun Challenger-sarja jatkui viikonvaihteessa Hevelius Cupilla Gdanskissa Puolassa. Marigold IceUnity sijoittui uusilla huippupisteillään toiseksi 16 seniorijoukkueen kilpailussa. Samaan aikaan Helsinki Rockettes ja Team Unique kävivät käytännössä kaksintaistelun French Cupin voitosta Ranskassa, jossa voiton vei Helsinki Rockettes.

Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity onnistui Puolassa molemmissa ohjelmissaan. Kokonaistulos 228,81 nosti joukkueen toiseksi senioreiden kotimaisessa Season´s Best -tilastossa, jota johtaa Helsinki Rockettes 0,22 pistettä paremmalla tuloksella.

Marigold onnistui jo lyhytohjelmassaan ja saavutti uuden ennätyksensä 76,66 pistettä.

– Joukkueen esittäminen oli taas vapautuneempaa ja rohkeampaa. Koreografi Marco Bjurströmiltä viime viikolla saadut arvokkaat neuvot esittämiseen näkyivät heti lisävärinä tekemisessä, valmentaja Anu Oksanen totesi.

Myös vapaaohjelma toi joukkueelle ennätyspisteet 152,15.

– Lauantai-illan suoritus oli vahva ja varma veto.Pientä korjattavaa jää aina, mutta kokonaisuus oli erinomainen. Olen ylpeä joukkueen edistymisestä taas muutaman viikon sisällä, valmentaja kertoi.

Espoo Synchronized Skatersin Lumineers luisteli Hevelius Cupissa kokonaispisteet 204,48, vaikka molempia ohjelmia rasittivat vähennykset epäonnisista kaatumisista. Lumineers oli kokonaiskilpailussa viides.

Voittoon Gdanskissa luisteli Yhdysvaltojen Haydenettes kokonaispistein 234,66. Suomalaisen Saga Krantzin valmentama joukkue oli ensimmäinen molempina päivinä. Kanadan Nova oli kilpailun kolmas tuloksella 216,04.

Suomalaiset Marigold IceUnity ja Lumineers päättivät Challenger-sarjansa Hevelius Cupiin.

French Cupissa kilpailleet Helsinki Rockettes ja Team Unique osallistuvat ensi viikonvaihteessa 10.–11. helmikuuta järjestettävään Challenger-sarjan Marie Lundmark Trophyyn Helsingissä. Molemmille kilpailu Ranskassa antoi arvokasta tuntumaa kohti tulevaa viikonloppua.

Helsinki Rockettes onnistui Ranskassa lyhytohjelmassaan ja kirjasi siitä omat ja kotikauden parhaat pisteet 77,47. Sen sijaan vapaaohjelmaan toi haasteen luistelijan yllättävä sairastuminen, joka vaati nopeita muutoksia luistelevaan kokoonpanoon. Yhteispisteet 224,37 toivat joukkueelle kokonaiskilpailun voiton.

Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique oli kilpailussa epäonninen lyhytohjelmassa, johon osui kolme kaatumista. Sen sijaan joukkue voitti vapaaohjelman ja saavutti vedollaan kotimaan kauden ennätyspisteet 154,47. Kokonaistuloksella 221,02 se sijoittui toiseksi.

Kuva: @jyrijappinen.photo

Tulokset Hevelius Cupista

Tulokset French Cupista


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024