Kilpailutiedotteet

Team Unique ja Helsinki Rockettes tähtäävät MM-mitaleille

Muodostelmaluistelun MM-kilpailut käynnistyvät perjantaina Lake Placidissa Yhdysvalloissa. Suomea edustavat MM-jäällä Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique ja Helsingin Taitoluisteluklubin Helsinki Rockettes, joista molemmilla on kivikovassa kilpailussa täydet mahdollisuudet palkintokorokkeelle ja jopa MM-kultaan. 

Samojen joukkueiden oli määrä edustaa Suomea Lake Placidissa jo vuonna 2020, mutta silloin kilpailut jouduttiin perumaan koronapandemian vuoksi. Nyt joukkueet saavat mahdollisuutensa 31.3.–1.4. pidettävissä maailmanmestaruuskisoissa, joihin osallistuu 23 joukkuetta 20 maasta. 

Team Unique on Lake Placidissa Team Finland 1 voitettuaan Suomen mestaruuden helmikuun lopussa. Joukkue on edellisen kerran edustanut Suomea Tukholman MM-kilpailuissa vuonna 2018. Silloin se sijoittui neljänneksi. Maailmanmestaruuden joukkue on voittanut Bostonissa 2013.

Team Uniquen kausi on ollut nousuvoittoinen. Kansainvälisissä kilpailuissa joukkue on saavuttanut kärkisijoja, ja tähänastisen kauden kruunasi Suomen mestaruus.

– SM-voiton jälkeen olemme edenneet harjoittelussa samalla tavalla kuin ennen Suomen mestaruuskisoja. Olemme aika valmiita jo nyt, ja muutaman treenin jälkeen herkkyys on siinä pisteessä, että meillä on hyvät valmiudet MM-kilpailuihin, valmentaja Mirjami Penttinen toteaa.

Valmentaja luottaa joukkueensa mahdollisuuksiin Lake Placidissa. 

– Meistä on aivan ihanaa lähteä edustamaan Suomea. Lupaamme tehdä hyvät ohjelmat ja kunniaa Suomelle. Lopputuloksen päättävät muut. Uskomme, että meillä on mahdollisuudet mihin vain.Hallitseva MM-pronssimitalisti Helsinki Rockettes lähtee kilpailuihin Team Finland 2 -joukkueena.  Joukkue on voittanut maailmanmestaruuden viimeksi Helsingin MM-kilpailuissa vuonna 2011.

Helsinki Rockettes.

Kuluvalla kaudella joukkue on voittanut kaikki kilpailunsa ennen SM-kilpailuja, joissa se saavutti hopeaa.

 – Helsinki Rockettes on ollut upea niin kansainvälisissä kuin kotimaisissakin kilpailuissa. Tiedämme, mitä MM-jäällä pitää tehdä. Tekemällä sen, mitä joukkue osaa, meillä on mahdollisuus saavuttaa maailmanmestaruus, ja sitä me lähdemme hakemaan, valmentaja Kaisa Arrateig toteaa.

Valmentaja kertoo joukkueen SM-kilpailujen jälkeen treenanneen ohjelmiaan paremmiksi, isommiksi ja vauhdikkaammiksi.  

– Se on puurtamista, joka tekee ohjelmasta aste asteelta vielä hienomman. On urheilijoille hauskaa, kun teemme pieniä lisäyksiä ohjelmiin. Silloin ei tarvitse koko ajan tehdä ihan samaa, hän kertoo.

Kansainvälisesti kilpailu on kivenkovaa, vaikka venäläiset onkin suljettu kansainvälisen urheilun ulkopuolelle. Suomalaisille tiukimman vastuksen tarjoavat kanadalaisjoukkueet, hallitseva maailmanmestari Les Suprêmes ja Nexxice sekä kotijäällä luisteleva Haydenettes. 

Lyhytohjelmakilpailu alkaa perjantai-lauantai välisenä yönä klo 1.00 Suomen aikaan. 

Kilpailusivut: https://www.usfigureskating.org/event/isu-world-synchronized-skating-championships-2023 
Tulokset: https://results.isu.org/events/fsevent00113614.htm
Kilpailut nähdään suorana YLE Areenassa ja koosteena YLE TV2

Kuva: Ville Vairinen


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024