Kilpailutiedotteet

Matias Lindfors ennätysvauhdissa junioreiden MM-kisoissa

Nuorten suomalaisluistelijoiden ennätystehtailu junioreiden MM-kisoissa Taiwanissa jatkuu. Matias Lindfors luisteli lyhytohjelmassa ennätyksensä 66,06 ja jatkaa juniorimiesten vapaaohjelmaan sijalta 14.

Suomen MM-joukkue sai Taipei Arenalla keskiviikkona lentävän lähdön kisapäiviin, kun 15-vuotias Iida Karhunen kiri lyhytohjelmassa ennätystuloksellaan neljänneksi ja kilpailee perjantaina vapaaohjelman kuumassa ryhmässä. Karhusen kanssa paljon kansainvälisiä kilpailuja kiertänyt 16-vuotias Matias Lindfors näytti samalla jäällä torstaina, että häneltäkin löytyy ennätyskuntoa.

Lindfors hyppäsi ohjelman alkuun varman kevyesti niin kolmoisflipin ja kolmoistulpin yhdistelmän kuin kolmoislutzin. Myös piruetit pyörivät taidolla. Vaikka kaksoisaxelissa ja askelsarjassa oli pieniä kauneusvirheitä, helsinkiläislukiolainen keräsi pisteet 66,06, mitkä ovat lähes kahdeksan pistettä hänen aiempaan ennätystään korkeammat.

– Aika paljon jännitystä löytyi tietysti mutta oli myös itseluottamusta ja halua näyttää, mihin pystyn, Lindfors summasi uransa ensimmäisen kosketuksen junioreiden MM-jäähän.

Lindfors kertoi harjoitelleensa paljon sitä, että pyrkii harjoituksissaan pitämään tiukasti yllä kilpailusuorituksen tason. Näin kilpailutilanteeseen ei lataudu liikaa paineita. Tämä rutiini auttoi MM-kisajäällä.

– Melkein kaikki tuli ihan vain lihasmuistista.

Juniorimiesten lyhytohjelman voitti Etelä-Korean 15-vuotias Minkyu Seo, 80,58. Toisena on Ranskan Francois Pitot, 78,79,  ja kolmantena Slovakian Adam Hagara, 78,02. Vapaaohjelmat luistellaan lauantaina.

Iida Karhusen ja Matias Lindforsin lisäksi Suomella on junioreiden MM-kilpailuissa jäätanssipari Hilda Taylor ja Nolen Hickey. Jäätanssijat aloittavat urakkansa perjantaina.

Tulokset ja aikataulut


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024