Kilpailutiedotteet

Iida Karhunen 5:s ja Matias Lindfors 10:s Itävallan JGP-kilpailussa

Kansainvälinen junioreiden Grand Prix -sarja jatkui 30.8.–2.9.2023 Itävallan Linzissä. Suomea kilpailussa edustivat yksinluistelijat Iida Karhunen ja Matias Lindfors sekä GP-sarjassa debytoinut jäätanssipari Hilda Taylor-Nolen Hickey.

Iida Karhunen luisteli kaksi varmaa suoritusta, mikä oikeutti lappeenrantalaisen kovatasoisessa kilpailussa viidenteen sijaan 161.69 pisteellä.

Uudet ennätyspisteensä 57.88 lyhytohjelmassa luistellut Karhunen lähti vapaaohjelmakilpailuun neljänneltä sijalta. Vapaaohjelma sujui lyhytohjelman tavoin varmalla laadulla, kun jokainen hyppyelementti napsahti paikoilleen. Hyppyjen lähtökaarissa sekä kierrosten täyttymisessä oli kuitenkin pieniä epätarkkuuksia, mikä vaikutti teknisiin pisteisiin ja rokotti näin kokonaispistemäärää.

– Jäi oikein hyvät fiilikset tästä kilpailusta, mutta pisteet olivat vähän pettymys. Oli tärkeää, että tuli kuitenkin hyvä suoritus ja tästä mennään eteenpäin, Karhunen kuvaa tunnelmiaan vapaaohjelmakilpailun jälkeen.

Juniorinaisten kilpailun voitti Etelä-Korean Jia Shin pistein 201.33.

Matias Lindfors luisteli juniorimiesten vapaaohjelmakilpailussa uudet ennätyspisteensä 119.36, jotka nostivat lyhytohjelmassa 11:nneksi sijoittuneen urheilijan kokonaistuloksissa sijalle 10 pistein 174.52. Vapaaohjelma sujui varmalla otteella lukuun ottamatta tulppi-euler-salchow-yhdistelmään sattunutta kaatumista.

– Siellä oli yksi kaatuminen ja pari pienempää virhettä, mutta kokonaisuus oli kyllä todella hyvä ja olen erittäin tyytyväinen, Lindfors kommentoi kilpailun jälkeen.

Juniorimiesten kilpailun voitti Slovakian Adam Hagara 220.33 pisteellä.

Helsingin luistelijoita edustava jäätanssipari Hilda Taylor-Nolen Hickey debytoivat junioreiden GP-sarjassa ja luistelivat kilpailussa sijalle 15 kokonaispistein 98.94.

Junioreiden Grand Prix -osakilpailun Cup of Austrian tulokset.

Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024