Kilpailutiedotteet

Sunnuntain tuloksia taitoluistelun SM-kilpailuista

Taitoluistelun Suomen mestaruudet ratkottiin viikonloppuna 16–18.12.2022 Mehtimäen jäähallissa Joensuussa. Mestaruuksien lisäksi Suomen kärkiluistelijat antoivat viimeiset näyttönsä tammikuussa Espoossa kilpailtaviin taitoluistelun Euroopan mestaruuskilpailuihin. EM-kilpailuihin nimetään kahden kilpailun korkeimman yhteenlasketun summan saavuttanut luistelija tai pari. Suomen Taitoluisteluliiton liittohallitus vahvistaa Suomen joukkueen alkuviikosta.

Jäätanssijat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis yli 200 pisteen rajan

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis uusivat odotetusti jäätanssin Suomen mestaruuden. Kokonaispisteet 201,54 ovat heidän henkilökohtainen piste-ennätyksensä. 

– Tämän päivän suoritus oli rento ja vapautunut. Olemme äärettömän onnellisia 200 pisteen ylityksestä. Syksyllä kilpailuihin valmistava aika jäi lyhyeksi Matthiaksen armeijan takia, mutta onneksemme kausi on ollut kuitenkin vahvasti nousujohteinen. Odotamme innolla tammikuun EM-kotikilpailuja ja uskomme että kisakunto on tällöin kohdallaan, summaa iloinen jäätanssipari.

Helsingin Luistelijoiden toinen jäätanssipari Yuka Orihara ja Juho Pirinen esitti laadukkaan vapaatanssin. Pari paransi omaa ennätystään yli neljällä pisteellä ja saavutti uudeksi piste-ennätykseksi 181,17. Kilpailuun osallistui kaksi paria.

Juniorijäätanssissa oli mukana vain yksi pari, Helsingin luistelijoiden Hilda Taylor ja Urho Reina. He veivät mestaruuden kokonaispistein 95,60.

Janna Jyrkinen naisten sarjan selkeään voittoon

Lappeenrannan Taitoluistelijoiden Janna Jyrkinen kruunattiin Suomen mestariksi kokonaispistein 174,42. Kausi on 15-vuotiaan Jyrkisen ensimmäinen seniorisarjassa, ja hän on esittänyt vahvaa nousujohteista taituruutta koko alkukauden ajan. 

– Jännitti luistella tällaisissa kilpailuissa ja vielä viimeisenä. Taistelin ohjelman loppuun asti ja kokonaisuudesta jäi hyvä fiilis. En olisi ikinä uskonut kauden alussa, että pääsisin EM-kilpailuihin jo näin nuorena, iloitsi Jyrkinen

Tampereen Kooveen Nella Pelkonen nousi lyhytohjelmakilpailun kolmannelta sijalta saavuttaen Suomen mestaruus hopeaa kokonaispistein 157,57. Espoon Jäätaitureiden Minja Peltonen teki tyylikkään vapaaohjelman ja ansaitsi pronssia ennätyspistein 156,34.

Valtter Virtanen uusi mestaruutensa

Peurunka Skating Academy Laukaan Valtter Virtasen suorituksesta huokui rauhallisuus ja vahva tulkinta. Virtanen on lähtenyt hakemaan tällä kaudella puhdasta ja laadukasta kokonaissuoritusta kolmois-kolmoisyhdistelmillä. Tänään seitsemännen miesten sarjan Suomen mestaruuden voittanut 35-vuotias Virtanen jäi vain parin pisteen päähän ennätyspisteistään ansaiten kokonaispisteet 202,19. 

– Tämä oli yksi urani parhaimpia vapaaohjelmia. Koko ohjelman ajan oli hyvä flow ja hypyt laadukkaita, vaikka kaksoisaxelin kanssa tuli pieni haparointi. Olemme vaikeuttaneet ohjelmaa koreografisesti ja ohjelma kantaa nyt paremmin kohti loppua, tuumaili Virtanen mestaruuden ratkettua.

Miesten sarjan toisesta sijasta käytiin tiukka taistelu, sillä Kotkan Taitoluistelun Makar Suntsev otti hopeaa vain pisteen erolla ennen kolmanneksi tullut Espoon Jäätaitureiden Matias Lindforsia. Suntsevin kokonaispisteet olivat 175,78 ja Lindforsille pronssimitali kokonaispistein 174,79.

Pariluistelijat taistelivat läpi vapaaohjelman

Ensimmäistä yhteistä kauttaan luistelevat Helsingin Luistelijoiden Milania Väänänen-Filippo Clerici luistelivat pariluistelun voittoon pistein 132,63.

– Vapaaohjelma oli varsinainen taistelu, sillä emme olleet päässeet tekemään ohjelmaa kertaakaan Tampereen valintakilpailujen jälkeen. Olemme parantaneet osaamistamme eri osa-alueilla ja tämä innostaa meitä harjoittelemaan yhä kovemmin kohti ensi kauden kilpajäitä, kertoo Väänänen ja Clerici. 

SM-kilpailun tulokset: https://www.figureskatingresults.fi/results/2223/YLPLJTSM2023/index.htm

Arvokilpailujen valintatilasto: https://www.stll.fi/maajoukkue/seasonbest/yl-jt-pl-arvokilpailuvalintojen-tilastot/

Arvokilpailujen valintakriteerit: https://www.stll.fi/maajoukkue/arvokilpailujen-valintakriteerit/

Kuvat Petri Pakarinen


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024