Kilpailutiedotteet

Emmi Peltonen ja Makar Suntsev luistelivat 1. SM-valintakilpailun voittoon

Yksinluistelun ja jäätanssin 1. SM-valintakilpailu käytiin viikonvaihteessa 14.–15.10. Turun Rajupaja Areenalla. Kilpailu huipentui sunnuntaina vapaaohjelmiin ja -tansseihin.

Helsingin Taitoluisteluklubin Emmi Peltonen vei naisten kilpailun voiton ennätyspistein 168,19. Vapaaohjelmaan sattui muutama helpotus, mutta kokonaisuus sujui kuitenkin mallikkaasti. 

– Tavoitteena oli saavuttaa SM-paikka ja se tuli. Vaikeutimme ohjelmia tällä viikolla asteen ylöspäin, mutta silti jäi vielä muutama elementti tekemättä. Tarkkuutta ja flowta sekä lisää läpimenoja alle ennen Nizzan kisaa, summaa Peltonen kilpailun jälkeen. 

Tapparan Taitoluistelun Nella Pelkonen lähti vapaaohjelmakilpailuun johtoasemasta, sillä hän oli tehnyt lyhytohjelmassa kauden ennätyspisteet 63,74. Vapaaohjelmakilpailussa Pelkosen hyppyihin sattui muutamia virheitä, jotka rokottivat hänen pistesaalistaan jättäen hänet kokonaiskilpailun toiseksi vain 0,43 pisteen erolla voittajaan. Kilpailun kolmanneksi luisteli Espoon Taitoluisteluklubin Oona Ounasvuori pistein 149,56 . 

Miesten kilpailun voittoon luisteli Makar Suntsev

Kotkan Taitoluistelun Makar Suntsev luisteli miesten kilpailun voittoon 191,87 pisteellä. Suntsev teki onnistuneesti muun muassa kolmoislutz-kaksoistulppi-yhdistelmän, kolmoissalchowin sekä kaksi vaikeimman nelostason piruettia.  

– Vapaaohjelma ei sujunut ongelmitta ja tuli muutamia helpotuksia. Kokonaisuus kuitenkin säilyi hyvänä, josta olen tyytyväinen, Makar kommentoi.

Miesten kilpailun toiseksi luisteli Tapparan Taitoluistelun Jari Krestyannikov pistein 152,32 ja kolmanneksi Helsingin Taitoluisteluakatemian Jan Ollikainen pistein 144,45.

SM-junioreissa kilpailtiin yksinluistelussa ja jäätanssissa

Juniorinaisten piikkipaikan vei kilpailua johtanut Espoon Jäätaitureiden Petra Lahti pistein 140,51. Kotkan Taitoluistelun Karina Innos nousi lyhytohjelman jälkeiseltä seitsemänneltä sijalta kokonaiskilpailun toiseksi pistein 127,84 ja kolmanneksi sijoittui Tapparan Taitoluistelun Vivi Nurmi kokonaispistein 124,53.  

Juniorimiesten kilpailun vei nimiinsä Keravan Luistinseuran Matias Heinonen pistein 132,17, toiseksi sijoittui hienon nousun vapaaohjelmassa tehnyt Porvoon Taitoluistelijoiden Benjamin Eriksson pistein 116,49 ja kolmanneksi Keravan Luistinseuran Anton Erkama pistein 113,16.

Juniorijäätanssin osallistui upeasti neljä paria ja kaikki edustivat Helsingin Luistelijoita. Voiton vei Hilda Taylor-Nolen Hickey pistein 116,26, toiseksi sijoittui Enna Kesti-Oskari Liedenpohja pistein 111,07 ja kolmanneksi Cilla Laine-Urho Reina pistein 91,96.

Viikonloppuna kilpailtiin myös jäätanssin SM-noviiseissa ja debytanteissa.

Tulokset

SM- ja loppukilpailupaikat / pisterankingtilanneHelsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024