Kilpailutiedotteet

Iida Karhunen 26. junioreiden MM-kilpailuissa

Iida Karhunen luisteli junioreiden MM-kilpailujen lyhytohjelmassa pisteet 47,82, joilla hän sijoittui osion 26:ksi ja karsiutui vapaaohjelmasta. 24 jatkaa vapaaohjelmaan.

Erinomaisen kilpailukauden tehneen 14-vuotiaan lappeenrantalaisen kohtaloksi koituivat lyhytohjelmapäivän harjoitukset, joissa hän kaatui suoraan polvelle. Vamma vaati lääkärin hoitoa ennen kilpailua.

– Pelkäsin, että pystynkö edes luistelemaan polven takia, Karhunen kuvasi tuskaista päiväänsä.

Kipeä polvi näkyi lyhytohjelmasuorituksessa. Iida Karhunen kaatui hänelle normaalisti helpon kolmoislutzin, joka oli tarkoitettu hyppy-yhdistelmän aloittajaksi, ja haparoi myös kaksoisaxelissa. Tulos jäi lähes kymmenen pistettä yläkoululaisen kauden parhaasta.

– Olen tosi pettynyt ja haluaisin tehdä vain kaiken uudestaan, Karhunen jatkoi

Lyhytohjelman voitti kauden komeettoihin kuuluva 14-vuotias Mao Shimada Japanista, 71,78.

Suomen toinen edustaja Calgaryssa käytävissä junioreiden MM-kilpailuissa on 18-vuotias Makar Suntsev Kotkasta. Hän käynnistää kilpailunsa tänään juniorimiesten lyhytohjelmakilpailussa. Suntsev luistelee kilpailun viidennessä ryhmässä Suomen aikaa puolen yön jälkeen klo 00.47.

Tulokset
LiveStream


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024