Kilpailutiedotteet

Iida Karhunen ja Matias Heinonen junioreiden Suomen mestareiksi

Lauantai-iltana ratkottiin ensimmäiset vuoden 2024 taitoluistelun Suomen mestaruudet Pirkkolan jäähallissa Helsingissä. Junioreiden sarjoissa korkeimmalle korokkeelle nousivat yksinluistelussa Lappeenrannan Taitoluistelijoiden Iida Karhunen ja Keravan Luistinseuran Matias Heinonen.  
 
Lyhytohjelman jälkeen juniorimiesten kilpailua johtanut Matias Heinonen oli myös vapaaohjelmakilpailun ensimmäinen ja vei Suomen mestaruuden kokonaispistein 131,04. 
 
– Fiilis ennen ohjelmaa oli hyvä, mutta rytmi hypyissä meni jotenkin sekaisin. Vähän jännitti ja paineet olivat suuret, harmitteli Heinonen ohjelman jälkeen. 
 
Juniorimiesten SM-hopeaa Keravan Luistinseuran Anton Erkamalle pistein 131,04 ja SM-pronssia Porvoon Taitoluistelijoiden Benjamin Erikssonille pistein 113,35. 
 
Iida Karhunen toiseen peräkkäiseen juniorinaisten Suomen mestaruuteen  
 
Toinen kilpailupäivä huipentui juniorinaisten tasokkaaseen vapaaohjelmakilpailuun. Juniorinaisten Suomen mestaruuden vei lyhytohjelman jälkeen johdossa ollut Iida Karhunen kauden ennätyspistein 167,48. 
 
– Tuntui tosi hyvältä luistella ja hallissa oli todella upea ja kannustava tunnelma. Ohjelmaan mahtui yksi pieni kauneusvirhe, mutta muuten oli ihan hyvä kokonaisuus, iloitsee Karhunen mestaruuden ratkettua. 
 
Juniorinaisten SM-hopeaa Espoon Jäätaitureiden Petra Lahdelle pistein 141,86 ja SM-pronssia Kotkan Taitoluistelun Karina Innokselle pistein 139,03. 
 
Kilpailut jatkuvat huomenna sunnuntaina klo 11.35 SM-junioreiden ja -senioreiden jäätanssin vapaatanssilla sekä SM-senioreiden vapaaohjelmilla pariluistelussa, miehissä ja naisissa. 
 
Aikataulu ja tulokset
Liput


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024