Kilpailutiedotteet

Molemmat jäätanssiparit kymmenen joukossa rytmitanssin jälkeen

Jäätanssijat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis luistelivat yhden kauden onnistuneimmista rytmitansseistaan Liettuan Kaunasissa käytävissä EM-kilpailuissa, jossa heillä on puolustettavanaan EM-pronssi. Pisteet 76,36 veivät parin sijalle kuusi ja toivat paikan finaaliin. Yuka Orihara ja Juho Pirinen tanssivat hyvällä intensiteetillä ja ovat sijalla kymmenen pistein 68,59. Paikan vapaatanssikilpailuun saavutti rytmitanssin 20 parasta paria, kun EM-kilpailuun osallistui ennätykselliset 33 jäätanssiparia.

Kun Tell It To My Heart -kappale lähti soimaan, yleisö lähti taputtamaan rytmikkäästi parin taituroidessa jäällä. Rytmitanssin teemat vaihtuvat vuosittain ja tämän kauden 1980-luvun teema on ollut fantastinen valinta katsojien viihdyttävyyden näkökulmasta.

– Laadullisesti ohjelmamme elementit olivat tänään parasta, mutta askelsarjoissa tuli teknisesti vähän epätarkkuuksia. Näissä menetimme ratkaisevia pisteitä, Versluis analysoi.

– Eurooppalainen jäätanssi on tosi kovalla tasolla, joten tästä vain taistelemaan. Kilpailu on pitkä ja me keskitymme nyt vahvasti huomiseen vapaatanssiin, Turkkila summasi.

Juulia Turkkila-Matthias Versluis
Yuka Orihara-Juho Pirinen

Yuka Orihara ja Juho Pirinen ovat omaksuneet erinomaisesti poptähti Madonnan elkeitä rytmitanssiinsa, ja se tuo erinomaisesti esille heidän luonnollista räväkkyyttään. Pari ei ollut täysin tyytyväinen ohjelmaansa, sillä twisseleiden ja askelsarjan tasot laskivat tavoitelluista tasoista. 

– En olen ihan sataprosenttisesti tyytyväinen tämän päivän suoritukseen, mutta plussan puolelle jäätiin kuitenkin. Huomisessa vapaatanssissa on luvassa kunnon show, koska se on meidän tavaramerkki, Pirinen kuvaili.

– Olen tosi helpottunut, sillä jännitin niin paljon, että suorastaan itketti, Orihara kertoi. 

Jäätanssikilpailun johdossa ovat Euroopan mestaruutta puolustavat italialaiset Charlene Guignard ja Marco Fabbri tuloksella 86,80. Toiselle sijalle luistelivat Ison-Britannian Lilah Fear ja Lewis Gibson pistein 85,20 ja kolmanneksi isäntämaata Liettuaa edustavat Allison Reed ja Saulius Ambrulevicius pistein 80,73.

Kilpailut jatkuvat perjantaina miesten vapaaohjelmakilpailulla klo 18.00.

Tulokset ja aikataulut  
Tapahtumasivu


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024