Kilpailutiedotteet

Lauantain tuloksia taitoluistelun SM-kilpailuista

Taitoluistelun Suomen mestaruuskilpailut 2023 alkoivat perjantaina junioreiden lyhytohjelmilla. Kilpailut jatkuivat tänään lauantaina junioreiden ja senioreiden jäätanssin rytmitanssilla, pariluistelun, seniorimiesten ja -naisten vapaaohjelmilla sekä yksinluistelun junioreiden vapaaohjelmilla. Suomen mestaruuksista kilpaillaan 16.–18. joulukuuta 2022 Mehtimäen jäähallissa Joensuussa.

Jäätanssijat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis ennätyspisteisiin

Juulia Turkkilan ja Matthias Versluisin kausi on ollut vahva, ja pari otti odotetusti rytmitanssissa ykkössijan. He paransivat ennätystään neljällä pisteellä ja saavuttivat uudeksi piste-ennätykseksi 79,74. 

– Keskityimme joulukuun alun viimeistelyleirillä hiomaan rytmitanssiamme entistä tanssillisemmaksi. Tavoitteenamme oli nostaa ohjelman tasoa ja siinä onnistuimme tänään erinomaisesti, iloitsee Turkkila.

– Minulla meni leirillä luistin rikki päkiästä ja maanantaina sain uudet luistimet. Hyvinhän tämä ohjelma sujui, vaikka takana on vasta kolmet harjoitukset uusilla luistimilla, Versluis naureskelee. 

Toinen jäätanssipari Yuka Orihara ja Juho Pirinen onnistui myös erinomaisesti rytmitanssissa ja saavutti ennätyspisteet 74,73.

Molemmat jäätanssiparit edustavat Helsingin Luistelijoita

Seniorimiesten johdossa Valtter Virtanen

Miesten SM-seniorisarjassa on tänä vuonna ilahduttavasti kahdeksan kilpailijaa. Lyhytohjelman jälkeen kilpailua johtaa Peurunka Skating Academy Laukaan Valtter Virtanen pistein 68,69. Hän jäi vain vajaan pisteen päähän omasta ennätyksestään.

– Minulla on ollut kova seitsemän viikon harjoitusjakso takana ja viides kisaviikko menossa. Marraskuun Grand Prix Espoo -kilpailuun osui selkeästi paras kuntopiikki, jossa saavutin ennätyspisteeni. Tänään tuli pieni virhe yhdessä hypyssä, mutta piruetit sitäkin laadukkaampia. Ihan hyvät asetelmat huomiseen vapaaohjelmakilpailuun, summaa Virtanen.

Kotkan Taitoluistelun Makar Suntsev on toisella sijalla pistein 63,47 ja viime kaudella juniorimiehissä luistellut Porin Taitoluistelun Arttu Juusola kolmantena pistein 56,74.

Valtter Virtanen PeSal. Kuva Petri Pakarinen.
Janna Jyrkinen johtaa lyhytohjelmakilpailun jälkeen

Seniorinaisten johdossa lyhytohjelmakilpailun jälkeen on kauden piikkipaikkaa pitävä Lappeenrannan Taitoluistelijoiden Janna Jyrkinen. Hän onnistui tänään erinomaisesti lyhytohjelmassa ja saavutti ennätyspisteet 63,30. 

– Tavoitteenani oli tehdä tänään hyvä suoritus ja olen iloinen, että onnistuin siinä. Valmistautuminen kilpailuihin on mennyt hyvin, vaikkakin pieni haaveri sattui lauantain harjoituksissa ja luistelen nyt rannetuen kanssa, kertoo Jyrkinen.

Espoon Jäätaitureiden Olivia Lisko onnistui hyvin lyhytohjelmassaan ja on toisena pistein 55,26. Kooveen Nella Pelkonen lähtee vapaaohjelmaan sijalta kolme pistein 53,35.

Janna Jyrkinen LrTL. Kuva Petri Pakarinen.
Pariluistelijat Väänänen-Clerisi onnistui lyhytohjelmassaan

Ensimmäistä yhteistä kautta luistelevan Helsingin Luistelijoita edustavan pariluisteluparin Milania Väänäsen ja Filippo Clericin kausi on edennyt nousujohteisesti. He ansaitsivat tänään lyhytohjelmastaan ennätyspisteet 52,04.

– SM-valintakilpailujen jälkeen Milania on ollut sairaana ja olemme harjoitelleet ainoastaan kaksi viikkoa tässä välissä. Olihan tämä valtava yllätys, että teimme näin hienon ohjelman tällä harjoitusmäärällä, Väänänen ja Clerici summaavat. 

Milania Väänänen-Filippo Clerici HL. Kuva Petri Pakarinen.

Juniorijäätanssin ja junioreiden yksinluistelun tuloksia

Taitoluistelun Suomen mestaruuskilpailujen toisen päivän päätti juniorinaisten ja -miesten vapaaohjelmakilpailu. Lyhytohjelmakilpailun jälkeen poikia johtanut Tapparan Taitoluistelun Jan Krestyannikov piti johtopaikkansa ja voitti SM-juniorimiesten Suomen mestaruuden kokonaispistein 129,28.

– Valmistautuminen SM-kilpailuihin on mennyt tosi hyvin. Ennen kilpailua oli tosi terävä olo, mutta ei tämän päivän vapaaohjelmaan voi olla tyytyväinen vaikka mestaruus tulikin, summaa Krestyannikov tunnelmiaan kilpailun jälkeen.

Junioreiden Suomen mestaruus hopeaa luisteli Keravan Luistinseuran Matias Heinonen kokonaispistein 128,32 ja pronssille Naantalin VG-62 Taitoluistelun Severi Varpio kokonaispistein 107,00.

Ilta huipentui juniorinaisten jännittävään vapaaohjelmakilpailuun. Juniorinaisten Suomen mestaruuden vei lyhytohjelmakilpailun jälkeen johdossa ollut Lappeenrannan Taitoluistelijoiden Iida Karhunen kokonaispistein 156,09.

– Kisoihin valmistautuminen on sujunut hyvin ja olen todella tyytyväinen eiliseen lyhytohjelmaan. Tänään hypyt olivat vähän epävarmoja, joten pienen loman jälkeen jatketaan taas treenaamista kevään kilpailuihin, kertoo Karhunen.

Junioreiden Suomen mestaruus hopealle tyylitteli Tapparan Taitoluistelun Rosa Reponen pistein 150,59 ja pronssille luisteli Espoon Jäätaitureiden Petra Lahti onnistuneella vapaaohjelmalla kokonaispistein 139,17.

Juniorijäätanssissa on mukana vain yksi pari. Helsingin Luistelijoiden Hilda Taylor ja Urho Reina saavutti rytmitanssissa pisteet 37,62.

Kilpailut jatkuvat huomenna sunnuntaina klo 11.35 SM-junioreiden ja -senioreiden jäätanssin vapaatanssilla sekä SM-senioreiden vapaaohjelmilla pariluistelussa, miehissä ja naisissa. 

SM-kilpailun aikataulu ja tulokset.

Arvokilpailujen valintatilasto: https://www.stll.fi/maajoukkue/seasonbest/yl-jt-pl-arvokilpailuvalintojen-tilastot/

Arvokilpailujen valintakriteerit: https://www.stll.fi/maajoukkue/arvokilpailujen-valintakriteerit/

YLE TV2 kooste: sunnuntaina 18.12. klo 19.45-21.00

YLE Areena: https://areena.yle.fi/1-50354965

SkatingFinland LIVE suoratoisto: https://solidsport.com/skatingfinland

Ruutu+: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/taitoluistelu


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024