Kilpailutiedotteet

Janna Jyrkinen pronssille Varsovassa

15-vuotias Janna Jyrkinen hallitsi hermonsa kovakärkisessä naisten kilpailussa Warsaw Cupissa Puolassa ja luisteli pronssille pistein 174,96.

Tänä syksynä naisten kansainvälisiä jäitä kokeileva Janna Jyrkinen esitti Challenger-sarjaan kuuluvassa Warsaw Cupissa loistokkaan ja virheettömän lyhytohjelman, jolla hän oli osion toinen. Sunnuntain vapaaohjelmaan osui muutamia haparointeja hypyissä, mutta Lappeenrannasta kotoisin oleva yläkoululainen sai pinnistettyä pronssiin riittävän tuloksen.

– Vapaaohjelmassa jännitin ehkä hieman enemmän ja mokiakin tuli. Mutta sain silti erityisesti ohjelman toisen puoliskon pidettyä hyvin hallinnassa. Koko tästä Puolan kilpailusta jäi erittäin hyvä tunne.

Janna Jyrkinen tunnetaan taitavana hyppääjänä, mutta Puolan kilpailussa hän loisti myös laadukkailla pirueteillaan ja koko ajan kehittyvällä tulkinnallaan.

Warsaw Cupin naisten kilpailun voitti 20-vuotias puolalainen Ekaterina Kurakova pistein 189,98. Toiseksi nousi 16-vuotias Sveitsin Sarina Joos, 180,31.

Lyhytohjelmassaan hieman äskettäistä niskavammaa varonut Oona Ounasvuori luisteli täysipainoisen vapaaohjelman ja nousi yhteistuloksissa yhdeksänneksi pistein 152,14.

– Pystyin puhtaaseen ohjelmaan, vaikkakin muutamaan hyppyyn tuli helpotuksia. Kilpailen jo alkavalla viikolla Tallinnassa, joten tämä oli hyvää valmistautumista sitä varten, 24-vuotias Ounasvuori totesi.

Tulokset


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024