Kilpailutiedotteet

Finlandia Trophy Espoo: Turkkila-Versluis kolmantena rytmitanssin jälkeen

Finlandia Trophy Espoon kolmas kilpailupäivä käynnistyi jäätanssin rytmitanssilla, jossa tällä kaudella soivat latinalaisrytmit. Tuoreet sääntöuudistukset ovat tuoneet enemmän taiteellisia vapauksia ohjelmien laatimiseen. 

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis avasivat upeasti kautensa Espoo Metro Areenalla. Vauhdikasta sambaa ja tunnelmallista rumbaa yhdistävä rytmitanssi toi heille pisteet 74,35, mikä on parin uusi ennätys. 

– Oli yllättävää, että yleisö lähti alusta asti niin vahvasti mukaan esitykseemme. Keskittymisemme pysyi hyvin kasassa ja nautimme luistelusta alusta loppuun asti, Juulia Turkkila iloitsi. 

– Ohjelmaamme on työstetty pitkään ja se on melko valmis, mutta siinä on vielä kehittämispotentiaalia, Matthias Versluis analysoi. 

– Kahden rytmin yhdistämisessä on omat haasteensa. Tanssillisuutta tarvitaan lisää, että pystymme näyttämään paremmin samban ja rumban eron, Turkkila jatkoi. 

Toinen suomalaispari, Yuka Orihara ja Juho Pirinen, sijoittui rytmitanssissa kuudenneksi pistein 68,81. Viikko sitten Slovakiassa kilpailukautensa avannut pari paransi selkeästi viikon takaista suoritustaan. Parin ennätys viime vuodelta on 71,56 pistettä. 

– Askelsarjassamme oli tänään pientä epätarkkuutta, mutta saimme tehtyä ehjän kokonaisuuden. Kotiyleisö kannusti hyvin, ja saimme siitä lisää energiaa, Juho Pirinen pohti. 

– Pidämme latinalaisrytmeistä, ne sopivat meille hyvin, Yuka Orihara summasi. 

Kilpailua johtaa rytmitanssin jälkeen Kanadan Laurence Fournier Beaudry ja Nikolaj Sørensen. Pekingin olympialaisten yhdeksännet ansaitsivat pisteet 81,83, mikä on parin uusi ennätys. 

– Tämä oli kauden ensimmäinen kilpailumme ja olemme todella tyytyväisiä suoritukseemme. On hienoa luistella jälleen Suomessa, sillä Finlandia Trophy on niin hyvin organisoitu, hehkutti kilpailuun vuonna 2017 osallistunut ja silloin Tanskaa edustanut pari. 

Rytmitanssissa toiseksi sijoittui Yhdysvaltojen Kaitlin Hawayek ja Jean-Luc Baker pistein 78,90. 

Jäätanssi jatkuu sunnuntaina vapaatanssikilpailulla kello 13.00 alkaen.

Kuva: Antti Lehto


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024