Kilpailutiedotteet

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis sijalle 6 EM-kilpailuissa

Taitoluistelun EM-kilpailujen viimeinen päivä Kaunasissa huipentui jäätanssin vapaatanssiin. Suomen jäätanssipari Juulia Turkkila ja Matthias Versluis luistelivat Liettuassa kaksi tyylikästä ohjelmaa ja sijoittuivat kuudensiksi kokonaispistein 192,08. Upeaa nousujohteista kautta luistelevat Yuka Orihara ja Juho Pirinen tanssivat ennätyspisteensä 179,71 sijoittuen kokonaistuloksissa kymmenensiksi.

Turkkilan ja Versluisin laadukkaan ja herkän vapaatanssin loistokkaimpia elementtejä olivat näyttävät nostot. Valitettavasti he saivat yhden pisteen vähennyksen askelsarjassa olevasta ylipitkästä nostoliikkeestä vapaatanssissaan. 

– Tänään oli läsnäolevaa ja vahvaa luistelua, ja annoimme kyllä kaikkemme. Vähän jäimme ihmettelemään ylimääräisestä elementistä tullutta vähennystä, Turkkila summasi.

Yuka Oriharan ja Juho Pirisen räväkkään Chicago-musikaaliin sovitettu vapaatanssi sai ansaitsemansa huomion täydeltä areenalta. He paransivat kansainvälistä vapaatanssiennätystään lähes neljällä pisteellä tulokseksi 111,12. 

– Olemme supertyytyväisiä. Astuessamme jäälle tuntui kuin olisimme olleet olympialaisissa, koska halli oli viimeistä paikkaa myöten täynnä, Orihara tunnelmoi.

– Kroppa oli ihan hapoilla suorituksen jälkeen ja oloni oli suorastaan lamaantunut, kun pääsin jäältä. Nyt pieni palautuminen EM-kilpailuista ja sitten keskitymme rytmitanssin harjoitteluun, koska sillä on ratkaiseva rooli onnistumisen kannalta MM-kisoissa, Pirinen jatkoi. 

Toiseen peräkkäiseen Euroopan mestaruuteen luistelivat italialaiset Charlene Guignard ja Marco Fabbri tuloksella 214,38. EM-hopeaa tanssivat Ison-Britannian Lilah Fear ja Lewis Gibson pistein 210,82 ja pronssille isäntämaata Liettuaa edustavat Allison Reed ja Saulius Ambrulevicius pistein 203,37.

Vaikka Kaunasin EM-jäältä jäi mitali saamatta, Suomella oli edustus kaikissa lajeissa ja jokainen suomalaisurheilija saavutti paikan finaaliin, mikä on historiallista. Keväällä on edessä vielä taitoluistelun MM-kilpailut, jotka käydään Montrealissa Kanadassa 18.–24.3.2024. Suomen MM-joukkue nimetään helmikuussa.

Tulokset


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024