Kilpailutiedotteet

Taitoluistelun Grand Prix -osakilpailu marraskuussa Helsinkiin

Suomen Taitoluisteluliitto on saanut jälleen järjestettäväkseen taitoluistelun Grand Prix -osakilpailun, joka tulee kantamaan nimeä ISU Grand Prix Finlandia Trophy. Osakilpailu käydään 15.–17. marraskuuta 2024 Helsingin jäähallissa. Samassa jäähallissa järjestetään helmikuussa 2024 kansainvälinen Challenger-sarjan muodostelmaluistelukilpailu Marie Lundmark Trophy ja huhtikuussa 2025 muodostelmaluistelun maailmanmestaruuskilpailut.

Grand Prix -kilpailu tuo mukanaan Helsinkiin noin 60 maailman kovinta taitoluistelun nimeä naisten ja miesten yksinluistelussa, jäätanssissa ja pariluistelussa. Kansainvälinen luisteluliitto (ISU) päätti myöntää kilpailun Suomelle tammikuussa pitämässään kokouksessa. 

Suomen Taitoluisteluliitto on tunnettu laadukkaana ja kokeneena kansainvälisten kilpailujen järjestäjänä. Tämä on yksi syy, miksi maailmanluokan luistelijat palaavat vuosi toisensa jälkeen kilpailemaan Suomeen. Arvostetun Grand Prix -sarjan osakilpailun järjestämisoikeuden saaminen, yhdessä suurten taitoluistelumaiden kuten Kanadan, Yhdysvaltojen ja Japanin kanssa, osoittaa Suomen olevan yksi maailman johtavista kisajärjestäjistä.

– Olemme iloisia, että taitoluistelun Grand Prix -kilpailu palaa Helsinkiin ja helsinkiläiset pääsevät seuraamaan huipputaitoluistelua. Toivomme myös kansainvälisten fanien löytävän tiensä Helsinkiin, kuten vuoden 2018 GP-kisojen yhteydessä, toteaa Helsingin kaupungin liikuntajohtaja Tarja Loikkanen.

– Toimintamme on perustunut vahvaan yhteistyöhön Helsingin ja Espoon kaupunkien kanssa, kun olemme järjestäneet kansainvälisiä kilpailuja, kertoo Suomen Taitoluisteluliiton toiminnanjohtaja Salla Mäkelä. Sen lisäksi, että GP-sarjan osakilpailu tuo maailman huippuluistelijat Suomeen, se avaa erinomaiset mahdolliset suomalaisille huippuluistelijoille olla mukana erittäin kovatasoisessa ja laadukkaassa kilpailussa, jatkaa Mäkelä.

Tapahtuman lipunmyynti alkaa elokuussa. Tämä on erinomainen tilaisuus nähdä maailman parhaimmistoa luistelun saralla ja kokea huippuluokan urheilutapahtuma Suomessa.

Taitoluistelun GP-osakilpailut ja finaali:

18.–20.10.2024, Yhdysvallat
25.–27.10.2024 Kanada
1.-3.11.2024 Ranska
8.–10.11.2024 Japani
15.–17.11.2024 Suomi
22.–24.11.2024 Kiina
5.–8.12.2024 GP Finaali Ranska


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024