Kilpailutiedotteet

Tuloksia: Friuli-Venetsia Giulia 2023

Iida Karhunen, 14, voitti Euroopan nuorten talviolympiafestivaalien juniorityttöjen taitoluistelukilpailun Friuli-Venetsia Giulian maakunnassassa Italiassa. Olympiafestivaalit (EYOF) on Euroopan Olympiakomiteoiden perustama ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojelema monilajinen kilpailutapahtuma 14–18 -vuotiaille urheilijoille. Vuodesta 1991 alkaen järjestetyssä tapahtumassa kohtaavat joka toinen vuosi niin talvi- kuin kesälajien nuoret urheilijat.

Iida Karhunen johti juniorinaisten kilpailua jo lyhytohjelman jälkeen 57,37 pisteellä. Vapaaohjelmassa lappeenrantalainen jatkoi vahvaa ja laadukasta luistelua ansaiten kokonaispisteet 171,79, jotka jäivät vain muutaman pisteen päähän hänen kansainvälisistä ennätyspisteistään. 

Iida Karhunen

– Minulle jäi todella hyvät fiilikset vapaaohjelman jälkeen. Kultamitalin voittaminen tuntuu tosi hyvältä ja olin vähän toivonutkin sitä etukäteen, Karhunen iloitsi Italiasta.

Kilpailun toiseksi sijoittui Italian Anna Pezzetta pistein 167,96 ja kolmanneksi Puolan Noelle Streuli 162,34 pisteellä.

Matias Lindfors ennätyspisteillään kuudenneksi

Juniorimiesten kilpailussa lyhytohjelman jälkeen kuudentena ollut Matias Lindfors, 15, onnistui vapaaohjelmassaan ja säilytti kokonaiskilpailussa kuudennen sijansa. Erityisen iloinen Lindfors oli uusista ennätyspisteistään 177,10. 

– Olen tyytyväinen että molemmissa ohjelmissa sain tehtyä ehjät suoritukset ja sain uudet lyhytohjelman, sekä kokonaiskisan ennätyspisteet. Kokemuksena EYOF oli monilajikisana uudenlainen ja mielenkiintoinen. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikon PM-kisoihin, Lindfors kertoi.

– Olen todella tyytyväinen, että Matias onnistui tässä kilpailussa molemmissa ohjelmissa ja että nousukiito on vain jatkunut kauden mittaan, totesi valmentaja Viveca Lindfors.

Kilpailun voitti Israelin Nikita Sheikolle pistein 190,98.

Tulokset

LIVE stream

Olympiakomitean tiedote 25.1.2023

Olympiakomitean tiedote 26.1.2023

Olympiakomitean tiedote 27.1.2023

Kilpailut ovat Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma 14–18-vuotiaille eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Kisat järjestetään joka toinen vuosi sekä kesä- että talvilajeissa. Vuoden 2022 talvikisat pidettiin Vuokatissa ja Lahdessa.


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024