Kilpailutiedotteet

Dream Edges nousi kolmanneksi muodostelman Challenger-kilpailussa Itävallassa

Suomen ja Pohjois-Amerikan muodostelmajoukkueet kävivät tiukan kilpailun palkintosijoista viikonvaihteessa Mozart Cupin Challenger-sarjoissa sekä senioreiden Elite 12 -sarjassa. Challenger-voiton otti senioreissa Kanadan Nexxice, Yhdysvaltain Haydenettes oli toinen ja Suomen Dream Edges kolmas.

Jo lyhytohjelmapäivänä kilpailu sarjojen kärjessä oli kovaa. Johtoon luisteli Kanadan Nexxice 72,83 pisteellä. Toisena oli Yhdysvaltain Haydenettes pistein 71,67 ja kolmantena Team Unique pistein 71,37. Dream Edges jäi neljänneksi vain 0,29 pisteen päähän kotimaisista kilpasiskoistaan.

Vastikään Kanadan mestaruuden luistellut Nexxice säilytti johtoasemansa myös vapaaohjelmissa ja voitti kilpailun kokonaistuloksella 222,13 pistettä. Haydenettes piti toisen sijansa yhteispistein 217,81.

Suomalaisten sijoitukset sen sijaan vaihtuivat vapaaohjelman jälkeen lopputuloksissa. Dream Edges nousi kokonaiskilpailussa kolmanneksi onnistuneen Seilin saari -vapaaohjelman turvin ja ansaitsi kauden parhaat yhteispisteensä 217,00.

– Tunnelmat ovat loistavat niin lyhyt- kuin vapaaohjelmastakin. Erityisesti on hyvä nähdä, miten joukkue on saanut lisää itsevarmuutta ja -luottamusta. Luistelijat pystyvät ottamaan kisahallin haltuun aikuisemmalla ja kypsemmällä tavalla, mistä voi olla erityisen ylpeä ja mikä näkyi syventyneenä tulkintana kummassakin ohjelmassa, valmentaja Siiri Eskelinen luonnehti.

Valmentaja on onnellinen, että joukkue sai Challenger-mitalin myös tänä vuonna. Hän kertoi joukkueen ottaneen ilon irti onnistumisesta lennättämällä valmentajan suihkuun.

Team Uniquen vapaaohjelma Olemisen sietämätön keveys kulki totutun kevyesti ja tarkasti. Yksi pariliike elementtien ulkopuolella kuitenkin epäonnistui, josta seurasi kahden pisteen vähennys. Kokonaispisteet 214,96 jättivät joukkueen neljänneksi.

Challenger-kilpailuun osallistui 16 seniorijoukkuetta.

Junioreissa USA–Suomi-ottelu

Suomen ja Yhdysvaltain joukkueet kävivät tiukan taistelun kärkisijoista Challenger-sarjan junioreiden kilpailussa. Ero kärkijoukkueiden tulosten välillä oli molempina kilpailupäivinä hiuksenhieno.

Koko kilpailun voiton vei Yhdysvaltoja edustava Skyliners, joka lyhytohjelmalla saavutettujen pisteiden turvin keräsi kokonaispisteet 186,11. Musketeers sijoittui kokonaiskilpailussa toiseksi pistein 183,67. Joukkue kokosi vapaaohjelmien parhaat komponenttipisteet, mutta jäi muille kärkijoukkueille teknisissä pisteissä. Suoritukseen osui kaatuminen siirtymässä.

Suomen toinen joukkue Team Mystique luisteli vahvasti ja puhtaasti vapaaohjelmansa Ghost of me, jolla se sijoittui lauantaina toiseksi. Yhteispisteet 183,30 jättivät joukkueen kuitenkin kokonaistuloksissa niukasti Musketeersin taakse kolmanneksi.

Juniorisarjassa kilpaili 13 joukkuetta.

Lumineers Elite 12 -sarjan voittoon

Suomen Lumineers vei voiton uudessa senioreiden Elite 12 -sarjassa kokonaispistein 187,89. Joukkueen vapaaohjelma Movement keräsi korkeimman pistesaldon sekä teknisistä että esittämispisteistä. Vapaaohjelman pisteet 127,44 nostivat Lumineersin ohi Yhdysvaltojen Hayden Selectin, joka johti kilpailua niukasti vielä lyhytohjelmien jälkeen.

– Oli mahtavaa päästä ensimmäistä kertaa kilpailemaan kunnolla muiden Elite 12 -sarjan joukkueiden kanssa. Meillä oli ehjä valmistautuminen tähän kilpailuun, ja molempina päivinä pystyimme vahvoihin suorituksiin. Olemme todella tyytyväisiä tähän viikonloppuun. Parin viikon kuluttua pääsemme kisaamaan uudelleen French Cupissa, Lumineersin valmentaja Liisa Lakela totesi.

Hayden Select sijoittui toiseksi kokonaistuloksella 185,23 ja Yhydsvaltojenn toinen joukkue Crystalettes  kolmanneksi kokonaispistein 173,10.

Mukana kilpailussa oli kolme joukkuetta.

Team Dynamiquelle noviisien voitto

Team Dynamique toi teknisellä osaamisellaan ja luistelutaidoillaan noviisien voiton Suomeen, vaikka ohjelmaan osui muutama kaatuminen.

1. Team Dynamique 68,69
  2. Kometa, Tšekki, 68,17
  3. Cool Dreams Novice, Sveitsi, 60,77

Lahden Team Soleil luisteli viidenneksi tuloksella 52,79 pistettä. Kilpailuun osallistui seitsemän joukkuetta.

ISU Challencer-sarjan tulokset:

ISU-sarjan tulokset:

Kuvassa Dream Edges. Kuva Santtu Jaakkola.

Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024