Kilpailutiedotteet

Grand Prix Espoo: Turkkilalta ja Versluisilta odotetaan mitalia jäätanssista

Kansainvälisen luisteluliiton Grand Prix -sarjan viides osakilpailu Grand Prix Espoo käynnistyy Espoo Metro Areenalla huomenna perjantaina 17. marraskuuta. Viikonloppu kokoaa yhteen maailman huipputaitoluistelijat ja Suomella on ensi kertaa edustus kaikissa Grand Prix -kilpailun lajeissa. 
 
Kilpailu alkaa perjantaina miesten lyhytohjelmilla. Ranskalainen Kevin Aymoz, joka viime vuonna hurmasi espoolaisyleisön, on parhaana eurooppalaisena GP-sarjassa seitsemännellä sijalla. Seurantaan kannattaa ottaa myös nuorten maailmanmestari, Japania edustava Kao Miura, hänen maanmiehensä Shun Sato sekä Italiaa edustava hallitseva EM-hopeamitalisti Matteo Rizzo. Suomea edustaa Makar Suntsev, joka ylitti 200 pisteen haamurajan lokakuussa järjestetyssä Finlandia Trophyssa. 
 
– Kisoihin valmistautuminen on sujunut hyvin ja olemme keskittyneet kokonaisvaltaisesti ohjelmieni kehittämiseen. Pukua on vähän stailattu, mutta yksityiskohdat jätän yllätykseksi, Suntsev kommentoi. 
 
Pariluistelijat Milania Väänänen ja Filippo Clericidebytoivat GP-sarjassa kotiyleisön edessä tavoitteenaan parantaa Finlandia Trophyssa tehtyä suoritusta.    
 
– Olemme valmistautuneet ahkerasti viimeiset kaksi viikkoa kisoihin, vaikkakin Filippolla on ollut ongelmia olkapään ja minulla selän kanssa. Treenit ovat kuitenkin sujuneet mallikkaasti. Olemme vaikeuttaneet yhtä hyppyelementtiä vapaaohjelmassa saavuttaaksemme paremmat tekniset pisteet, Väänänen kertoo. 
 
Hallitsevat maailmanmestarit, Italiaa edustavat Sara Conti ja Niccolo Macii, ovat GP-sarjassa kuudentena. Heidän kanssaan pariluistelun mitalisijoista taistelevat tuore kiinalaispari ChengPeng ja Lei Wang sekä Ranskaa edustava aviopari Camille ja Pavel Kovalev

Naisten sarjassa Suomella on kolme edustajaa, sillä mukana ovat EM-kilpailuiden seitsemäs Janna Jyrkinen sekä GP-sarjassa debytoivat Nella Pelkonen ja Oona Ounasvuori.  
 
–  Valmistautumiseni sujui normaalisti viime viikonlopun valintakilpailuun asti, jossa loukkasin pakarani. Nyt alkuviikosta olen taistellut kivun kanssa, mutta päätin silti lähteä kisaan mukaan. Lähden hakemaan tilanteen huomioiden parasta mahdollista tulosta. En ota liikaa paineita, kun tiedän että haasteita on, summaa Suomen tilastokärki Nella Pelkonen. 
 
Naisten sarjassa ennakkosuosikkina kilpailuun lähtee hallitseva maailmanmestari, Japania edustava Kaori Sakamoto, joka on GP-sarjassa neljän osakilpailun jälkeen seitsemäntenä. Toinen vahva mitalikandidaatti on eteläkorealainen ChaeyeonKim
 
Ilta huipentuu jäätanssiin, jossa suomalaiset Juulia Turkkila ja Matthias Versluis, viime vuoden Grand Prix Espoon pronssimitalistit, tavoittelevat jälleen kärkisijoja.  
 
– Olemme tehneet rytmitanssiin pieniä muutoksia ja panostaneet yksityiskohtiin sekä askeltarkkuuteen. Nyt kisojen lähestyessä olemme keskittyneet erityisesti siihen, että saamme vangittua yleisön mukaan suorituksiimme mahdollisimman hyvin, Turkkila kuvailee parin valmistautumista.  
 
Mitalisijoista taistelevat myös yhdysvaltalaiset maailmanmestarit Madison Chock ja Evan Bates sekä kanadalaiset Laurence Fournier Beaudry ja Nikolaj Sørensen. Suomen toinen jäätanssipari Yuka Orihara-Juho Pirinen on aloittanut myös kautensa erinomaisesti. 
 
Grand Prix Espoo -kilpailu on katsottavissa suorana Yle Areenassa sekä koosteet Yle TV2 -kanavalla.  
 
Kilpailusivusto 

Aikataulu, luistelujärjestys ja tulokset   

Kansainvälisen luisteluliiton Grand Prix -sarjan ranking-tilasto


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024