Kilpailutiedotteet

Janna Jyrkinen kahdeksantena EM-finaaliin

Taitoluistelun Euroopan mestaruuskilpailut jatkuivat Espoo Metro Areenalla naisten lyhytohjelmakilpailulla. 

Suomea Euroopan mestaruuskilpailussa ensimmäistä kertaa edustava Janna Jyrkinen ansaitsi onnistuneella lyhytohjelmallaan 60,77 pistettä ja on kahdeksantena. Jyrkinen loisti jäällä laadukkailla ja vaikeimmalle eli nelostasolle arvioiduilla pirueteillaan ja askelsarjallaan. Myös kaksoisaxel ja kolmoisflippi sujuivat moitteettomasti.

–  Tavoitteena oli luistella puhdas ohjelma, mikä onnistui ja olen siitä iloinen. Kaikki hypyt ja piruetit sujuivat hyvin. Astuessani jäälle kannustus oli niin isoa, että jännityskin helpotti, iloitsi lähelle lyhytohjelman ennätyspisteitään luistellut Jyrkinen.

Janna Jyrkinen lunasti sijoituksellaan paikan vapaaohjelmakilpailuun, johon pääsee lyhytohjelmakilpailun 24 parasta.

–  Lähden hyvällä mielellä vapaaohjelmaan. Tavoitteenani on luistella onnistunut ohjelma ja nauttia luistelusta, Jyrkinen sanoo.

Kilpailua lyhytohjelman jälkeen johtaa Georgian Anastasiia Gubanova pistein 69,81. Toisella sijalla on ennakkosuosikkina kilpailuun lähtenyt Belgian Loena Hendrickx pistein 67,85 ja kolmantena Sveitsin Kimmy Repond 63,83 pisteellä.

Naisten vapaaohjelmakilpailu luistellaan lauantaina 28.1.2023.

Pariluistelussa kaksoisvoitto Italiaan

Taitoluistelun EM-kilpailujen toinen kilpailupäivä huipentui Espoo Metro Areenalla parien vapaaohjelmakilpailuun. 

Parien voittoon luistelivat jo lyhytohjelman jälkeen kilpailua johtaneet Sara Conti ja Niccolo Macii yhteispisteillä 195,13. Contin ja Maciin EM-kulta on Italian ensimmäinen pariluistelusta.

 – Voitto merkitsee meille paljon, koska rakastamme edustaa maatamme. Oli unelma saada minkä tahansa värinen mitali. Tänään toteutimme haaveen, joka meillä on ollut lapsesta saakka, Macii iloitsi kilpailun jälkeen. 

 – Meillä oli suuret paineet onnistuneen lyhytohjelman jälkeen, mutta saimme onneksi tukea uskomattomalta yleisöltä, Conti jatkaa. 

Italian toinen pari, Rebecca Ghilardi ja Filippo Ambrosini, nousi onnistuneella vapaaohjelmallaan lyhytohjelman viidenneltä sijalta vapaaohjelmakilpailun voittoon, mikä nosti parin kokonaiskilpailun toiseksi pistein 186,96.  

Kolmanneksi sijoittuivat Saksan Annika Hocke ja Robert Kunkel 184,26 pisteellä.

Lyhytohjelman jälkeen kolmantena ollut Saksan pari, Alisa Efimova ja Ruben Blommaert, sijoittui kokonaiskilpailun neljänneksi pistein 173,66.

 – Pitkän kilpailupäivän jälkeen tuntuu, että olemme antaneet kaikkemme. Esitimme varmat suoritukset sekä lyhyt- että vapaaohjelmassa. Olen iloinen, että lähdemme täältä kotiin lyhytohjelman pronssisen pikkumitalin kanssa, lappeenrantalaislähtöinen Efimova kuvailee parin tunnelmia suorituksen jälkeen. 

Taitoluistelun EM-kilpailujen verkkosivu: https://espoo2023.com/

Taitoluistelun EM-kilpailujen tulokset: http://www.isuresults.com/results/season2223/ec2023/

Artikkelikuvassa Janna Jyrkinen
Kuvat: Antti Lehto


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024