Kilpailutiedotteet

Makar Suntsev 29. junioreiden MM-kisoissa

Makar Suntsev keräsi junioreiden MM-kilpailuissa Kanadassa lyhytohjelmastaan pisteet 56,49. 29. sija ei riitä paikkaan vapaaohjelmassa.

Toista kertaa junioreiden MM-jäällä esiintyneen 18-vuotiaan Makar Suntsevin kovaksi kohtaloksi Calgaryssa koitui se, että housunpunttia luistimen alla pitävä kiinnike aukesi kesken lyhytohjelman, ja suoritus jouduttiin turvallisuussyistä keskeyttämään. Keskeytysvähennys on viisi pistettä.

– Suorituksen kannalta olisin ilman muuta päässyt vapaaohjelmaan. Piruetit ja askelsarja olivat hyvässä kunnossa, axel ja ritti myös hyviä. Lutz-tulppi -yhdistelmäkin oli lopulta ihan ok, vaikka sääli, että lutz tuli kaksoishyppynä. Tosi harmillista, olen tehnyt tällä viikolla tosi monta puhdasta lyhytohjelmaa, kotkalainen sanoi.

Makar Suntsevin kansainväliset ennätyspisteet lyhytohjelmasta ovat 67.11.

Suomen luistelijoilla on ollut Kanadan MM-kilpailuissa isosti epäonnea, sillä myös Iida Karhunen putosi ulos vapaaohjelmasta. Hän joutui taistelemaan juniorinaisten lyhytohjelman läpi kipeän polven kanssa.

Tulokset


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024