Kilpailutiedotteet

Valtter Virtaselle uran paras arvokilpailusijoitus EM-finaalissa

Taitoluistelun miesten Euroopan mestaruudet ratkaistiin perjantaina Espoo Metro Areenalla. Suomen Valtter Virtanen luisteli lähes virheettömän vapaaohjelman, josta hän ansaitsi 129,95 pistettä. Kokonaispisteet 198,28 toivat Virtasen lopputuloksissa sijalle 14.

– Nämä ovat olleet minulle tosi hienot kisat. Vapaaohjelmaan sattui vain pari ihan marginaalista virhettä. Tämä oli yksi urani tunteikkaimmista ja onneksi myös onnistuneimmista hetkistä, Virtanen iloitsi suorituksensa jälkeen.

EM-kilpailuiden 14. sija on Virtasen paras sijoitus arvokilpailuissa. Aiemmin 35-vuotias luistelija on yltänyt parhaimmillaan sijalle 18 Tukholman Euroopan mestaruuskilpailuissa vuonna 2015.

 – Tällä kaudella on ollut useita hienoja hetkiä. Ensimmäistä kertaa urani aikana olen päässyt tällaiseen tilanteeseen, jossa virheet alkavat olla poikkeustilanne kilpailusuorituksessa, Virtanen analysoi.

Virtanen kiitteli vapaaohjelman jälkeen kotiyleisöä kannustuksesta ja myötäelämisestä.

 – Moni tuolla katsomossa on seurannut pitkää ja ajoittain myös vaikeaa uraani ja eli vapaaohjelmaa kanssani, Virtanen kertoi.

Espoon EM-kilpailujen miesten sarjan vanhin osallistuja oli ensimmäistä kertaa EM-jäällä jo vuonna 2011.

Virtanen kilpailee seuraavan kerran jo ensi viikolla Saksassa Oberstdorfissa, jossa hänellä on tavoitteena luistella MM-kilpailuihin vaadittavat vapaaohjelman tekniset pisteet. 

­– Kauden päättäminen Japanin MM-kilpailuissa kruunaisi tämän kauden. Toivottavasti saavutan vaaditut pisteet jo ensi viikolla.  

Euroopan mestaruuden vei kilpailua jo lyhytohjelman jälkeen johtanut Ranskan Adam Siao Him Fa pistein 267,77. Edellisen kerran ranskalaismies on voittanut EM-kultaa vuonna 2011.

 – Olen ylpeä luistelustani ja keskityin vain omaan suoritukseeni. En oikein vielä ihan ymmärrä voittoani, kertoi ensimmäisen arvokilpailumitalinsa voittanut Siao Him Fa.

Kilpailun toiseksi taituroi Italian Matteo Rizzo pistein 259,92. Kolmanneksi nousi lyhytohjelmassa viidenneksi sijoittunut Sveitsin Lukas Britschgi pistein 248,01. EM-pronssi oli myös hänelle uran ensimmäinen arvokilpailumitali.


Taitoluistelun EM-kilpailujen verkkosivu: https://espoo2023.com/

Taitoluistelun EM-kilpailujen tulokset: http://www.isuresults.com/results/season2223/ec2023/

Kuvassa Valtter Virtanen
Kuva: Antti Lehto


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024