Kilpailutiedotteet

Finlandia Trophy: Nella Pelkonen paras suomalainen naisten lyhytohjelmakilpailussa

Finlandia Trophyn ensimmäinen kilpailupäivä huipentui perjantai-iltana Espoon Metro Areenalla naisten lyhytohjelmakilpailuun, jossa Suomella oli neljän luistelijan edustus.

Tamperelainen Nella Pelkonen luisteli uudet ennätyspisteensä 58,78 ja sijoittui parhaana suomalaisena seitsemänneksi.

– Perushyvä suoritus, kolmois-kolmoisyhdistelmä jäi vielä uupumaan, mutta näytetään se sitten sunnuntaina, Pelkonen kertoi kotiyleisöä vuolaasti kiittäen.

Viime kauden vahvasti luistellut, EM-kilpailuissa seitsemänneksi sijoittunut Janna Jyrkinen lähtee sunnuntain vapaaohjelmaan 10. sijalta pistein 53,44.

– Tottakai pystyn parempaan, mutta vapaaohjelmaa kohti vaan. Kotiyleisö auttaa aina ja tänne on tosi ihana tulla kilpailemaan, Jyrkinen kertoi.

Kilpajäille tänä syksynä miltei vuoden tauon jälkeen palannut Emmi Peltonen luisteli niukasti Jyrkisen kannoille sijalle 11 pistein 53,39.

– Olin niin onnellinen kotiyleisön edessä, oli aivan ihanaa. Jotenkin tulee sellainen extraenergia täällä, Peltonen tunnelmoi.

Peltonen paransi suoritustaan 7,88 pisteellä edellisestä kilpailustaan, jonka hän luisteli syyskuussa Challenger-sarjan Autumn Classic-kilpailussa Montrealissa.

– Tämä oli steppi eteenpäin edellisestä kisasta ja olen tyytyväinen, että pystyn kisaamaan terveenä, Peltonen lisäsi.

Suomen neljäs edustaja Oona Ounasvuori luisteli sijalle 19 pistein 39,15.

Naisten lyhytohjelmakilpailua johtaa viime vuonna Finlandia Trophyn voittanut etelä-korealainen Yelim Kim 70,20 pisteellä. Toisena on Yhdysvaltojen Ava Marie Ziegler pistein 65,07 ja kolmantena Japanin Rinka Watanabe pistein 62,73.

Suomalaismiehet ennätyspisteisiin

Miesten lyhytohjelmakilpailussa Makar Suntsev ja Finlandia Trophy Espoossa debytoiva Arttu Juusola ylsivät molemmat henkilökohtaiseen piste-ennätykseensä. Suntsev luisteli onnistuneella lyhytohjelmallaan pisteet 67,96 ja on kilpailussa sijalla 11. Suorituksen tekniset pisteet 34,27 ylittivät MM-kilpailuihin vaadittavat 34 pistettä.

Suntsev kertoi nauttineensa päivän suorituksesta ja kiitti yleisöä vahvasta tuesta ohjelman aikana.

– Luistelu Finlandia Trophyssa tuntui hyvältä ja oli nyt paljon vapaampaa kuin aiempina vuosina. Lähden hyvillä mielin vapaaohjelmaan lauantaina.

Arttu Juusola luisteli lyhytohjelman ennätyspisteikseen 62,21. Tulos on 6,79 pistettä parempi kuin viikko sitten junioreiden GP-kilpailuissa Gdanskissa syntynyt edellinen ennätys.

– Tänään meni todella hyvin teknisesti ja komponenteissakin tuli parannusta. On aivan ihanaa kisata Finlandia Trophyssa. Hieno halli ja mahtava yleisö, kilpailussa 16:na oleva porilainen luonnehti.

Juusola lähtee vapaaohjelmaan tavoittelemaan puhdasta suoritusta ja ehjää kokonaisuutta.

Miesten yksinluistelukilpailua johtaa lyhytohjelmien jälkeen Japanin Kao Miura 90,95 pisteellä. Toisena on hänen maanmiehensä Shun Sato pistein 87,47 ja kolmantena Italian Nikolaj Memola pistein 82,03.

Lauantaina kilpailut jatkuvat jäätanssin rytmitanssilla, parien ja miesten vapaaohjelmilla sekä illan päättää muodostelmaluistelun lyhytohjelmakilpailu. Naisten vapaaohjelmat luistellaan sunnuntaina klo 15.45 alkaen.

Tulokset

Liput

Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024