Kilpailutiedotteet

Suomen parit korkealla MM-jäätanssissa

Suomen jäätanssiparit lähtevät Kanadan MM-kilpailuissa kutkuttavista asemista vapaatanssiin. Juulia Turkkila ja Matthias Versluis ovat rytmitanssin jälkeen hienosti sijalla 9 pistein 75,89. Ensi kertaa MM-jäätä kokeilevat Yuka Orihara ja Juho Pirinen luistelivat rytmitanssissa 17:nneksi pistein 68,66 ja jatkavat myös vapaatanssiin.

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis esittivät Montrealin Bell Centre -areenalla intensiivisen ja samalla tiukasti hallitun rytmitanssin. Tämän vuoden rytmitanssin teemana on 1980-luku, mikä on vaatinut suomalaisparilta kauden mittaan kypsyttelyä.

– Ohjelmassamme oli voimaa, ja kuitenkin polven jousto ja askeleet tulivat puhtaammin kuin aikaisemmin kaudella. Vaikeustasomme olivat nyt parhaimmat koko kaudella, ja myös laadullisesti tekemisemme tuntui tosi hyvältä, pari analysoi heti suorituksensa jälkeen.

Kanadan MM-kaukalo on kapeampi kuin mihin eurooppalaiset ovat tottuneet, ja myös Juulia Turkkila ja Matthias Versluis kokivat rytmitanssissaan yllätyksen.

– Viimeisessä elementissämme, koreografisessa rytmisarjassa laita tuli vähän vastaan ja jouduimme tekemään tiukemman kurvin, ja siinä tuli pieni kauneusvirhe, mutta emme antaneet sen häiritä, Versluis totesi.

Pari on tehnyt ennen MM-kisoja pieniä muutoksia vapaatanssiinsa ja odottaa sen esittämistä luottavaisena.

– Totta kai keskitymme vapaatanssissamme jokaiseen elementtiin, mutta tarkoitus on myös nauttia tuosta neliminuuttisesta, Turkkila kertoi.

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis luistelivat viime vuonna MM-jäällä yhdeksänneksi. Harjoituskaverit Yuka Orihara ja Juho Pirinen ovat ensi kertaa MM-kilpailuissa. Myös he hehkuivat rytmitanssinsa jälkeen.

– Tuntuu uskomattomalta! Olemme onnellisia siitä, kuinka suoriuduimme, mutta itse asiassa olimme siitä jo ennakkoon varmoja. Hallittiin kaikki hyvin, tekemisemme oli kontrollissa, pari korosti ennen MM-kisoja tehdyn tiiviin työn tuomaa varmuutta.

Jäätanssikilpailua johtavat Yhdysvaltojen hallitsevat maailmanmestarit Madison Chock ja Evan Bates pistein 90,08. Rytmitanssin toiseksi luistelivat Italian Charlene Guignard ja Marco Fabri, 87,52, ja kolmantena ovat Kanadan Piper Gilles ja Paul Poirier, 86,51.

Jäätanssin vapaatanssi luistellaan lauantaina kello 19.00 Suomen aikaa alkaen.

Pelkonen taisteli loukkaantuneena

Naisten kilpailussa ensi kertaa MM-jäällä luistelleen Nella Pelkosen kisamatka sai surullisen pohjavireen. Pelkonen loukkasi lonkkansa harjoituksissa MM-hallissa jo ennen keskiviikon lyhytohjelmaa. Hän sinnitteli lyhytohjelmansa ja pystyi siinä kiilaamaan sijalle 21 ja vapaaohjelmaan. Lauantain vastaisena yönä luisteltu finaali oli kuitenkin pelkkää taistelua kipuja vastaan.

18-vuotias Pelkonen kaatui vapaaohjelman alun hyppy-yhdistelmän ja joutui sen jälkeen läpi ohjelman helpottamaan elementtejään. Tamperelaislukiolainen keräsi hänelle erittäin vaatimattomat yhteispisteet 145,45 ja sijoittui kilpailussa 24:nneksi.

– Kivun kanssa on taisteltu nyt pari päivää, edes treenejä en ole voinut vetää kunnolla. Yleisö ja koko ilmapiiri täällä potkivat minua vapaaohjelmassa eteenpäin. Mutta tällaisten asioiden, loukkaantumisten kanssa pitää oppia jatkossakin toimimaan.

Naisten kilpailun voitti Japanin Kaori Sakamato, jolla oli jo ennestään kaksi maailmanmestaruutta. Sakamoton voittopisteet Montrealissa olivat 222,96.

Tulokset ja aikataulut: http://www.isuresults.com/results/season2324/wc2024/
Taitoluistelun MM2024-kilpailusivut: https://montreal2024.com


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024