Kilpailutiedotteet

Olivia Lisko seitsemänneksi Slovakiassa; Minja Peltonen juniorinaisten sarjan voittoon

Suomalaisluistelijat kilpailivat viikonloppuna Tirnavia Ice Cupissa Slovakiassa.

Seniorinaisten sarjassa Olivia Lisko sijoittui kokonaiskilpailussa seitsemänneksi pistein 130,56. Lyhytohjelman jälkeen toisella sijalla ollut espoolaisluistelija oli tyytyväinen lyhytohjelmasuoritukseensa, mutta vapaaohjelman virheet jäivät harmittamaan.

– Lyhkäristä jäi tosi hyvä fiilis. Olen ollut vähän kipeänä, joten vapaaohjelmaan ei ole ehtinyt tulla rutiinia, mikä näkyi suorituksessa. Kahden viikon päästä kilpailen 2. valintakilpailuissa ja SM-kilpailuihin haetaan sitten parasta kisakuntoa, Lisko kertoi.

Suomen toinen edustaja Mai Helske sijoittui kymmenenneksi pistein 105,66. Kilpailun voittoon luisteli Itävallan Stefanie Pesendorfer 157,92 pisteellä.

Minja Peltonen juniorinaisten kilpailun voittoon

Juniorinaisten kilpailussa voiton nappasi Minja Peltonen 142,84 pisteellä. Peltonen teki lyhytohjelmassa laadukasta työtä ja taituroi muun muassa askelsarjan sekä yhdistelmäpiruetin vaikeimmalle eli nelostasolle. Vapaaohjelmassa kolmoislutziin osunut kaatuminen sekä lyhyt- ja vapaaohjelman hyppy-yhdistelmiin osuneet helpotukset jäivät hieman kultamitalista huolimatta kaivelemaan espoolaisluistelijaa.

– Olen kokonaisuuteen tyytyväinen, mutta hampaankoloon jäi silti vähän kolmoislutz-kolmoistulpin jääminen kolmois-kaksois-yhdistelmäksi sekä lyhty- että vapaaohjelmassa, Peltonen kuvaili.

Lotta Artimo sijoittui neljänneksi 132,74 pisteellä ja Amanda Eskelin 130,29 pisteellä viidenneksi. Advanced Novice -sarjassa Darja Trubitson sijoittui kokonaiskilpailun yhdeksänneksi pistein 97,07.