Kilpailutiedotteet

Suomalaisjoukkueet ylivoimaisia Hollannissa

Suomalaiset muodostelmaluistelijat osoittivat ylivoimaansa ja veivät kärkipaikat kaikissa sarjoissa viikonvaihteen Hollannin Lumière Cupissa, joka avasi kansainvälisen kilpailukauden. Senioreissa voiton vei Team Unique ja junioreissa Valley Bay Synchro ennen kotimaisia kilpakumppaneitaan.

Helsinginfors Skridskoklubbia edustava Team Unique johti kilpailua jo lyhytohjelmien jälkeen pistein 72,65, mutta Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges oli tiukasti tuntumassa tuloksellaan 71,95 pistettä.

Team Unique kasvatti johtoasemansa virheettömällä vedolla vapaaohjelmastaan Olemisen sietämätön keveys. Joukkue sai suorituksestaan 149,08 pistettä. Kokonaistuloksellaan 222,63 joukkue otti myös kotimaisen Season Best -tilaston kärkipaikan.

Valmentaja Mirjami Penttinen iloitsi joukkueensa saavutuksesta.

– Tavoitteenamme oli tehdä tänä viikonloppuna kaksi hyvää kokonaista ohjelmaa, joissa ei tule turhia virheitä, koska kakkosvalinnasta jäi vähän hampaan koloon. Nautimme ohjelmista ja niiden varmoista  suorituksista. Tavoitteet toteutuivat ja olemme todella tyytyväisiä. Tästä on hyvä jatkaa joululomille ja kovaan kevätkauteen, hän totesi.

Dream Edges paransi myös kauden parasta tulostaan lähes seitsemällä pisteellä. Seilin saaren synkkää historiaa tulkitseva vapaaohjelma sujui puhtaasti ja toi nyt 141,05 pistettä, Kokonaistulos 213 takasi joukkueelle hopeasijan.

Kolmanneksi luisteli Tsekin Olympia, joka jäi kauas suomalaisten taakse 171,31 pisteellään.

Uudessa senioreiden Elite 12 -sarjassa Espoo Synchronized Skatersin Lumineers kävi kilpailun ranskalaista Chrysalides-joukkuetta vastaan. Lumineers oli kahden joukkueen kilpailussa omaa luokkaansa ja voitti tuloksella 183,73 pistettä. Ranskalaiset saivat kokonaispisteet 104,21.

Junioreissa kolmoisvoitto

Junioreissa suomalaiset ottivat kolmoisvoiton. Valley Bay Synchro luisteli puhtaasti molemmat ohjelmansa ja voitti kokonaistuloksella 187,26 pistettä, mikä nosti joukkueen toiseksi juniorisarjan Season Best -taulukossa. Kärkipaikkaa pitää edelleen Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic 2,59 pisteen etumatkalla.

Toisena palkintokorokkeelle nousi molemmissa ohjelmissaan onnistunut Kaarin Dream Edges Junior kokonaispistein 181,03. Kolmas oli Helsingfors Skridskoklubbin Team Mystique 156,90 pisteellä. Tulosta rasittivat vapaaohjelman kolme kaatumista, joista kaksi pisteiltään arvokkaissa läpimenoissa.

Tulokset: http://results.lumierecup.com/6th/LC22ISU/index.htm


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024