Kilpailutiedotteet

Suomen junioreille mitaleja Tallinnasta

Suomen junioriluistelijat kahmivat kansainvälisessä Tallink Hotels cupissa neljä mitalia.

Suomella oli Tallink Hotels Cupissa vahva edustus niin senioreissa kuin junioreissa.

Valtter Virtanen näyttää vakiinnuttaneen tuloksensa 200 pisteen paremmalle puolelle. Vaikka molempiin ohjelmiin Tallinnassa sisältyi pikkuvirheitä, Virtanen keräsi luistelustaan 203,19. Hän oli kovakärkisessä kilpailussa viides.

Virtaselta jäi vapaaohjelmassa teknisten pisteiden raja MM-kisoja varten niukasti uupumaan. 35-vuotiaan Suomen taitoluistelumaajoukkueen konkarin on kuitenkin tarkoitus kilpailla jo viikon päästä Hollannissa.

Tallink Hotels Cupin kilpailun voitti isäntämaan Arlet Levandi, 225,79.

Suomen muut edustajat miesten kilpailussa olivat Makar Suntsev ja Arttu Juusola. Suntsev oli yhdeksäs, 177,71,  ja erityisesti vapaaohjelmassa vaikeuksissa ollut Juusola sijalla 13, 177,71.

Naisten kilpailussa Olivia Lisko teki, tasaista työtä molemmissa ohjelmissaan ja sijoittui neljänneksi pistein 160,14.

– Pisteet eivät ole ihan kauden parhaimpani, mutta olen ihan tyytyväinen suorituksiini. Vapaaohjelmassa minulla oli hieman rankkaa, mutta vedin siinäkin kaikki hyppyni kiinni, taitoluisteluliiton maajoukkueeseen kuuluva Lisko totesi.

Oona Ounasvuori luisteli Tallinnassa kauden parhaan lyhytohjelmansa, mutta vapaaohjelmaan tuli kaatuminen ja useita helpotuksia hypyissä.

– Vapaa näytti paremmin tämänhetkisen kuntoni. Olin viikon flunssassa, ja mietin jo, lähdenkö Tallinnaan ollenkaan, kertoi viidenneksi pistein 158,72 sijoittunut Ounasvuori.

Kolmas suomalaisedustaja Fanny Lindfors oli 13. sijalla, 108.27.

Voiton vei erinomaista kautta luisteleva Viron Nina Petrokina, 203,52.

Juniorisarjoissa Suomi pääsi juhlimaan peräti neljää mitalia. Pojissa Matias Lindfors luisteli voittoon pistein 168,08, ja Matias Heinonen otti pronssia uudella ennätyksellään 150,56. Junioritytöissä Lotta Artimo saavutti hopeaa, 144,10, ja Petra Lahti oli kolmas, 126,61.

Tulokset


Orihara-Pirinen kuudensia Slovakiassa 30.9.2023
Kadonneista matkatavaroista huolimatta upeat tulokset Budapestista ja Oberstdorfista 23.9.2023