Kilpailutiedotteet

Iida Karhunen neljäntenä  junioreiden MM-kisoissa

Iida Karhunen luisteli rikkeettömän ja kauttaaltaan hallitun lyhytohjelman junioreiden MM-kilpailuissa Taipeissa ja lähtee vapaaohjelmaan kutkuttavasti neljänneltä sijalta. Karhusen uusi lyhytohjelmaennätys on 64,64.

15-vuotias lappeenrantalainen pystyi MM-lyhytohjelmaosiossa yhtenä harvoista kilpailijoista täysin rikkeettömään suoritukseen ja sai tuomaristolta jokaisesta elementistään plussaa. Hyppyjen lisäksi hän loisti pirueteissaan, jotka kaikki pyörivät korkeimmalla vaikeustasolla.

Kaksinkertainen junioreiden Suomen mestari edusti Suomea jo viime talvena nuorten MM-jäällä, mutta putosi silloin jatkosta sijoittumalla lyhytohjelmassa sijalle 26.

– Nyt tuntuu tosi hyvältä ja helpottuneelta. Halusin viime vuoden jälkeen parantaa siitä.

Hieman Iida Karhuselle jäi hampaankoloon Taipein loistokkaasta suorituksesta. Hän joutui ohjelman avanneessa hyppy-yhdistelmässä vaihtamaan bravuurikseen nousseen toisen hypyn, kolmoisritin, kolmoistulppiin.

– Kolmoisflipin jälkeen vasen jalkani meni vähän liikaa taakse, ja siitä olisi ollut vähän vaikea tehdä enää rittiä, joten päätin tehdä tulpin sen sijaan. Rittiyhdistelmä olisi ollut kiva näyttää, kun osaan sen kuitenkin.

Kilpailun johdossa aivan omilla pistelukemillaan on kaksi junioreiden kansainvälistä kärkinaista, Etelä-Korean Jia Shin, 73,48, ja Japanin Mao Shimada, 72,60. Shin on ollut kahdesti junioreiden MM-kisojen hopealla ja Shimada voitti maailmanmestaruuden viime vuonna. Tänä talvena kaksikko on vienyt kärkisijat niin nuorten talviolympialaisissa kuin GP-finaalissa.

Juuri ennen Iida Karhusta kolmantena on Japanin Ikura Kushida, 66,61.

Juniorinaisten vapaaohjelmakilpailu käydään perjantaina Suomen aikaa kello 11.45 alkaen.

Torstaina suomalaisluistelijoista MM-urakkansa aloittaa Matias Lindfors.  Jäätanssissa Suomea edustavat Hilda Taylor ja Nolen Hickey.

Tulokset ja aikataulut


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024