Kilpailutiedotteet

Team Unique toiseksi Milanossa

Muodostelmaluistelun Challenger-kilpailuihin kuuluva Spring Cup oli seniorisarjassa Kanadan ja Suomen välinen ottelu. Suomen Team Unique nousi lyhytohjelman neljänneltä sijalta vapaaohjelman voittoon ja kokonaiskilpailun hopealle. Joukkue luisteli nyt kauden parhaat kokonaispisteensä 230,84.

Koko kilpailun voiton vei hallitseva maailmanmestari Kanadan Les Suprêmes pistein 231,81. Joukkue johti kilpailua lyhytohjelmien jälkeen, mutta jäi toiseksi vapaaohjelmissa. Kolmanneksi sijoittui saman maan Nexxice tuloksella 228,41 pistettä. Joukkue oli toisena lyhytohjelmissa ja vapaaohjelmallaan kolmas.

Helsingfors Skridsskoklubbia edustava Team Unique onnistui vapaaohjelmassaan Olemisen sietämätön keveys. Joukkue lähti vetoonsa takamatkalta, vaikka piste-erot kärkijoukkueiden välillä olivat pieniä lyhytohjelmien jälkeen.

Valmentaja Mirjami Penttinen oli todella tyytyväinen joukkueensa luisteluun.

– Joukkue eli ja teki rohkeasti ohjelmansa. Luistelijat tekivät yhdessä ja nauttivat menostaan jäällä. Olen myös tyytyväinen lyhytohjelmaankin, vaikka siihen mahtui virheitä. Kun joukkue pystyy tekemään lyhytohjelman puhtaasti ilman turhia vähennyksiä, se pystyy tekemään siitä kovat pisteet. Nyt voimme hyvillä mielin mennä SM-kilpailuihin.

Team Uniquen lyhytohjelmaan osui yksi kaatuminen twisseleissä. Joukkue menetti kaatumisvähennyksen lisäksi 1,5 pistettä liukusarjasta, mutta saavutti silti tuloksen 70,19.

Kaarin Dream Edges saavutti jo lyhytohjelmasta kauden parhaat pisteensä 72,76, joilla se oli kolmantena. Joukkue luisteli vahvasti myös Seilin saaresta kertovan vapaaohjelmansa, sai siitä 149 pistettä ja kilpailusta kokonaistuloksen 222,21, joka on joukkueelle kauden ennätys. Kovassa kilpailussa joukkue sijoittui tuloksellaan neljänneksi.

Kauden viimeiseen Challenger-sarjan kilpailuun osallistui 16 seniorijoukkuetta.

Juniorisarjan tulokset

Spring Cupiin osallistui kahdeksana juniorijoukkuetta.

  1. Lexettes USA  188.50
  2. Les Supremes Junior Kanada 187,81
  3. Nexxice Junior Kanada 185,66

Tulokset: https://www.fisg.it/upload/result/5915/online/index.htm


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024