Kilpailutiedotteet

Makar Suntsev luisteli ennätyspistein viidenneksi

Nella Pelkonen ja Makar Suntsev ylsivät hyviin suorituksiin kauden toisissa Junior Grand Prix -kilpailuissaan Latviassa. 

Makar Suntsev luisteli juniorimiesten sarjassa kauden ennätyspisteensä 189,03 ja sijoittui kokonaiskilpailun viidenneksi. Suntsev nappasi ennätyspisteensä myös lyhytohjelmakilpailussa, jossa varma suoritus palkittiin pistein 67,11.

– Kolmoislutz-kolmoistulppiyhdistelmässä tuli pieni virhe, mikä rokotti laatupisteitä. Lyhytohjelmasta jäi kuitenkin hyvä fiilis. Olen tyytyväinen suoritukseen ja uusiin ennätyspisteisiin, Suntsev iloitsi.

Varma suorittaminen jatkui myös vapaaohjelmassa, josta pisteitä kertyi 121,92. 

 – Vapaaohjelma oli mielestäni hyvä suoritus ja olen kokonaisuuteen tyytyväinen. Soololutzin jääminen kaksoiseksi oli hieman harmillista. Pirueteissa tuli vähän kiirehdittyä ja niistä jäi tasoja saamatta. Piruettien kierrokset jäivät vajaiksi, mikä näkyi myös laatupisteissä, Suntsev kommentoi.

Suntsev jatkaa hyvillä mielin parin viikon päästä Saksassa luisteltavaan Nebelhorn Trophyyn.

– Lyhytohjelmasuorituksen jälkeen sanon aina, että hyvällä mielellä vapaaohjelmaan. Hyvällä mielellä suuntaan myös tuleviin kilpailuihin. Pitää vain jatkaa harjoittelua, Suntsev toteaa.

Juniorimiesten kokonaiskilpailun ylivoimaiseen voittoon luisteli Italian Nikolaj Memola pistein 225,76.

Pelkosella haasteita vapaaohjelmakilpailussa

Pelkonen esitti lyhytohjelmakilpailussa varman suorituksen sijoittuen yhdeksänneksi pistein 53,74. Ohjelman hyppyelementit, kolmoisritti, kaksoisaxel ja kolmoislutz-kaksoistulppiyhdistelmä, napsahtivat paikoilleen onnistuneesti. 

– ­Lyhytohjelma sujui suunnitelmien mukaan, vaikka tasoja jäi pirueteista ja askelsarjasta saamatta. Olen kuitenkin tyytyväinen kokonaisuuteen, vaikka tekniset pisteet eivät yltäneet ihan samalle tasolle, kuin Ranskan JGP-kilpailuissa, Pelkonen kommentoi.

Lyhytohjelman jälkeen Pelkoselle ilmaantui terveyshuolia, minkä vuoksi vapaaohjelma sisälsi harmillisesti useita epäonnistumisia. Urhean taistelun tuloksena Pelkonen nappasi vapaaohjelmasta 87,20 pistettä ja sijoittui kokonaiskilpailussa sijalle 11 pistein 140,94. 

­­­– Lyhytohjelman jälkeen ilmeni terveydellisiä haasteita, minkä vuoksi oli vaakalaudalla, pystynkö osallistumaan ollenkaan vapaaohjelmakilpailuun. Olosuhteiden vuoksi vapaaohjelma ei mennyt ihan nappiin, Pelkonen harmitteli.

Juniorinaisten kokonaiskilpailun voittoon luisteli Etelä-Korean Jia Shin pistein 194,68.

Jäätanssipari Hilda Taylor ja Urho Reina esitti onnistuneen debyyttinsä JGP-jäillä. Pari luisteli kokonaiskilpailussa sijalle 13 pistein 79,34.


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024