Kilpailutiedotteet

Makar Suntsev debytoi Grand Prix -kilpailussa sijalle 12

Espoon Metro Areenalla käytävä taitoluistelun Grand Prix -osakilpailu jatkui lauantaina vapaaohjelmilla. Miesten kilpailussa Suomea edustanut Makar Suntsev sijoittui 12 kilpailijan joukossa viimeiselle sijalle. Uljaana samuraina vapaaohjelmassaan esiintynyt kotkalainen paransi huomattavasti suoritustaan perjantain epäonnisesta lyhytohjelmasta, vaikka rikkeetön ei luistelu lauantainakaan ollut. 

Vahvaksi esiintyjäksi tällä kaudella kuoriutunut Suntsev osoitti kylmähermoisuutensa kokoamalla itsensä varsinkin kolmoislutzissa ja -flipissä esiintyneiden ongelmien jälkeen. Urheasti taistellut suomalainen jäi 162 pisteellään kuitenkin kauas omasta piste-ennätyksestään 200,55. 
 
Vasta 19-vuotiaalle luistelijalle ensimmäinen aikuisten Grand Prix -edustus toi arvokasta kokemusta.  
 
– Ohjelmassa oli osittain hyviäkin onnistumisia ja eiliseen tuli parannusta. En ole tyytyväinen, mutta täytyy osata vaan jatkaa huonojenkin suoritusten jälkeen. Sellaista urheilu on, Suntsev summasi positiivisena. 
 
Kilpailun voittoon luisteli Japanin Kao Miura pistein 274,56. Japanin menestystä täydensi Shun Sato sijoittumalla toiseksi pistein 273,34. Ranskan Kevin Aymoz sijoittui kolmanneksi pistein 250,03. 
 
Espoon kilpailu on yksi ISU:n kuuden Grand Prix -osakilpailun sarjaa, jonka perusteella kuusi luistelijaa tai paria lunastaa paikkansa 7.–10. joulukuuta Pekingissä käytävään finaaliin. Viikon päästä kilpailtava Japanin-osakilpailu on sarjan viimeinen. 

Aikataulu, luistelujärjestys ja tulokset.


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024