Kilpailutiedotteet

Team Fintasticille MM-hopeaa Sveitsistä

Kolminkertainen maailmanmestari Team Fintastic saavutti hopeaa lauantaina muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailuissa Sveitsissä kokonaispistein 199,71. Suomen toinen edustaja Valley Bay Synchro nousi kokonaistuloksissa viidenneksi 184,56 pisteellä.

Team Fintastic lähti kilpailuun hallitsevana maailmanmestarina. Joukkue onnistui suorituksissaan sekä perjantaina että lauantaina varmoilla ja rohkeilla vedoillaan ja sijoittui kivikovassa kilpailussa kumpanakin päivänä toiseksi.

Kapteeni Elsa Ekdahl luonnehti Team Fintasticin lauantaista suoritusta vapaaohjelmasta Glamorous 1920s vahvaksi ja energiseksi. Veto toi joukkueelle pisteet 127,82.

– Meillä oli vahva pohja lähteä hyvillä mielin vapaaohjelmaan. Tavoitteenamme oli tehdä paras suorituksemme puhtaasti. Koko joukkue on ylpeä sekä päivän suorituksesta että hopeamitalista, jonka saavutimme.

Myös valmentaja Kaisa Arrateig on todella tyytyväinen joukkueensa luisteluun. Hän näkee MM-hopean olevan nuorelle joukkueelle iso voitto.

 – Olemme voittaneet itsemme ja saaneet hienon kokemuksen.

Valmentaja totesi joukkueen luistelleen ohjelmat molempina päivinä todella rohkeasti ja eläytyen. 

– Meillä on ollut täällä todella hauskaa, ja kuitenkin olemme tehneet vahvasti töitä. Olemme koko kauden ajan pystyneet tekemään aina vain parempia suorituksia. MM-jäällä joukkue pystyi tuomaan jäälle kauden parhaat ohjelmat. Se on merkki hienosta joukkueesta.

Valley Bay Synchro onnistui MM-jäälläkin kauniissa ja sadunomaisessa vapaaohjemassaan Pieni Merenneito. Puhdas suoritus pistein 119,98 nosti joukkueen viidenneksi ohitse Kanadan Nexxice Juniorin sekä vapaaohjelmassa että kokonaistuloksissa.

– Lyhytohjelman pienen epäonnistumisen jälkeen joukkueelle oli tärkeää saada rento fiilis MM-jäälle ja luistella oma paras suoritus. Se myös toteutui ja tuntui, että koko joukkueella oli hyvä luotto omaan tekemiseen. Tavoitteena oli nauttia tästä ainulaatuisesta kokemusta, ja se myös toteutui, kuvasi joukkueen kapteeni Olivia Hyttinen.

Edustus MM-kilpailuissa antoi joukkueelle kapteenin mukaan todella hienon kokemuksen.

– Ensimmäinen kerta MM-kisoissa on jännittävä paikka. Olemme olleet tällä kaudella monesti uuden edessä, mutta tämä oli ehdottomasti kaikista suurin juttu. Pystyimme omaan parhaaseemme tiukassa paikassa. Se antaa arvokasta kokemusta tulevaankin, jatkoi Hyttinen.

Molempien joukkueiden kapteenit kiittivät kannustavaa tunnelmaa Neuchâtelin hallissa, jossa suosiota osoitettiin kaikille joukkueille ohitse maarajojen.

Historiansa ensimmäiseen junioreiden  maailmanmestaruuteen luisteli Kanadan Les Suprêmes kokonaispistein 205,14. Pronssia saavutti Yhdysvaltojen Skyliners Junior tuloksella 196,68 pistettä.

Tulokset

Kuva Johannes Ollikainen


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024