Kilpailutiedotteet

Suomelle hopeaa ja pronssia MM-jäältä

Suomen Helsinki Rockettes saavutti hopeaa ja Team Unique pronssia muodostelmaluistelun MM-kilpailuissa Lake Placidissa Yhdysvalloissa. Maailmanmestaruuden voitti lauantaina Kanadan Les Suprêmes nyt toisen kerran peräkkäin. Kilpailu mitaleiden väristä oli tiukka, sillä kolmen parhaan tulokset mahtuivat 3,3 pisteen sisään.

Suomalaisista Team Unique oli illan vapaaohjelmassa toinen pistein 161,55 ja Helsinki Rockettes kolmas 160,95 pisteellä. Virheittä luistellut Team Unique saavutti ohjelmallaan Olemisten sietämätön keveys korkeimmat vaikeustasot. Helsinki Rockettes teki myös Requiem-ohjelmastaan vahvan ja tarkan vedon, mutta suoritukseen osui yksi kaatuminen siirtymässä, mikä verotti tuloksesta pisteen.

Kokonaispistein 239,56 Helsinki Rockettes säilytti jo lyhytohjelmissa saavuttamansa toisen sijan. Team Unique oli näin kolmas kokonaispistein 237,68. Les Suprêmes luisteli mestaruuteen tuloksella 240,98. Kaikki mitalistit ylsivät MM-jäällä kauden ennätyspisteisiinsä. 

Helsinki Rockettesin valmentaja Kaisa Arrateig totesi joukkueensa luistelun olleen hieno ja sisältäneen  upeita elementtejä. Tavoiteltuun MM-kultaan ei kokonaisuutena upea esitys kuitenkaan yltänyt.

– Minua jäi häiritsemään, ettei jäähallissa ollut riittävän voimakasta äänentoistoa. Tytöt tekivät hienon työn, mutta musiikki, jonka tukea luistelussa tarvitaan, soitettiin todella hiljaa. Selkeästi jäähalli myös eli kanadalaisten mukana, ja me olimme altavastaajina.

– Kaatuminen, joka johtui liian tiiviiksi jääneestä muodostelmasta noston jälkeen ja toisen tytön kompastumisesta siksi toisen jalkoihin, oli tietysti harmillinen. Siihen taisi kulta mennä tällä kertaa, hän arvioi. 

Kaisa Arrateig korostaa, että nyt MM-hopeaa luistellut Helsinki Rockettes on luistelutaidoiltaan hänen uransa paras joukkue.

– Joukkue on kokonaisuus upeita urheilijoita ja yksilöitä. Tässä lajissa ei riitä, että on taitava. Pitää olla myös henkisesti vahva. Tämä joukkue on henkisesti vahva ja sen työmoraali on korkea.

Team Uniquen valmentaja Mirjami Penttinen tunnusti, ettei joukkueensa luistelun aikana tarkkaillut esityksen laatua, sillä hän jännitti, että joukkue pysyisi pystyssä.

– Olen todella tyytyväinen saavutuksiimme, sillä joukkueemme oli viime vuonna SM-nelonen ja nyt Suomen mestari ja MM-pronssimitalisti.

Mirjami Penttinen kiittää nykyistä joukkuettaan erityisen taitavaksi.

– Vaikka minulla on ollut hyviä ja ihania joukkueita, näin hyvää joukkuetta taidollisesti minulla ei ole koskaan ollut.  Siksi tähän kauteen oli helpompi lähteä. Tässä on ollut hyvä hengittää niin luistelijoiden kuin valmentajien.

Mitaleita suomalaiset juhlivat nostamalla maljan koko Suomen joukkueelle, olihan Suomi kilpailun paras maa. Tuoreet hopea ja pronssi nostavat suomalaisen MM-mitalisaldon 29 mitaliin. MM-kilpailuja on lajissa järjestetty 22 kertaa.

Tulokset: https://results.isu.org/events/fsevent00113614.htm


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024