Kilpailutiedotteet

Finlandia Trophy Espoo: Turkkila ja Versluis jäätanssin kolmannelle sijalle ennätyspistein

Finlandia Trophy Espoossa kilpailtiin sunnuntaina jäätanssin vapaatanssissa. Suomen JuuliaTurkkila ja Matthias Versluis pitivät rytmitanssin jälkeisen kolmannen sijansa. Schubertin musiikkiin luisteltu lyyrinen ja höyhenenkeveä vapaatanssi kirjasi parille uudet kokonaiskilpailun ennätyspisteet 186,30.

– Esitimme ensimmäistä kertaa uuden vapaatanssin ja oli hienoa, että vastaanotto oli positiivinen. Tämä on vasta alkukautta ja olemme luistelleet koko ohjelman läpi vasta kahden käden sormilla laskettavan määrän. Vaikka suorituksessa oli pieniä virheitä, niin nyt tietää, mihin keskittyä treeneissä, Turkkila kertoi. 

– Tavoitteena oli saada palautetta tuomareilta, jotta tiedämme, mitä lähdemme kehittämään. Onneksi on vielä hyvää aikaa valmistautua marraskuun Ranskan GP-kilpailuun. EM-kilpailut kotiyleisön edessä on tärkeä tavoite ensi keväänä, Versluis pohti.  

Kilpailun voittivat ylivoimaisesti Kanadan Laurence Fournier Beaudry ja Nikolaj Sørensen omilla ennätyspisteillään 203,76. Parin upea flamenco hurmasi yleisön. 

– Oli ihanaa tulla takaisin Suomeen kilpailemaan. Yleisö on täällä aina kannustavana tukena, Fournier Beaudry iloitsi.

– Upeaa, että saimme uudet ennätyspisteet jo näin alkukaudesta. Tämä on hyvä lähtökohta kauteen. Tavoitteemme on päästä palkintokorokkeelle niin GP- kuin arvokilpailuissa. Tärkeintä on kuitenkin pitää hauskaa ja nauttia luistelusta, Sørensen totesi.   

Yhdysvaltalaiset Kaitlin Hawayek ja Jean-Luc Baker sijoittuivat toiseksi kokonaiskilpailun pistein 197,45. Pari nähdään Suomessa uudelleen jo marraskuun Grand Prix -kilpailuissa. 

Suomen toinen pari Yuka Orihara ja Juho Pirinen luistelivat kauniin merenneidon tarinan ja sijoittuivat kuudensiksi pistein 170,17. 

– Tänään olimme hyvin läsnä suorituksessa, olemme molemmat tyytyväisiä. Kehitymme kilpailu kilpailulta. Tämä oli vasta toinen kilpailu, ja olo oli tänään varmempi kuin viimeksi. Syksyllä on edessä isoja kisoja; Grand Prix -kisat Japanissa ja Espoossa. Oli hyvä nähdä, millä tasolla olemme nyt ja mitä työstämme ennen niitä, Pirinen sanoi.

– Olin tänään rennompi ja pystyin nauttimaan yleisön kannustuksesta. Haluaisin mennä nyt heti jäälle takaisin, jos vain voisin, Orihara iloitsi. 

Kuva: Antti Lehto

Finlandia Trophy Espoo -sivut: https://www.finlandiatrophy.com/fi/ 
Tulokset: https://www.figureskatingresults.fi/results/2223/CSFIN2022/index.htm


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024