Kilpailutiedotteet

Taitoluistelun maailman huiput kohtaavat jälleen Espoossa

Suomi on taitoluistelumaailman keskiössä 17.–19. marraskuuta 2023, kun Espoo Metro Areenalla luistellaan toista kertaa taitoluistelun Grand Prix -sarjan osakilpailu. Kyseessä on taitoluistelun historian kolmas Suomessa järjestettävä GP-osakilpailu.

Kansainvälinen luisteluliitto (ISU) on nimennyt osallistujat lokakuussa alkavaan Grand Prix -osakilpailujen sarjaan. Sykähdyttävän kovatasoisessa kilpailussa nähdään maailman parhaita luistelijoita miesten ja naisten sarjoissa, jäätanssissa ja pariluistelussa. 

Turkkila–Versluis puolustamaan pronssia

Viime kausi oli menestys suomalaisen jäätanssin osalta, sillä Juulia Turkkila ja Matthias Versluis voittivat pronssia niin Finlandia Trophy Espoossa, Grand Prix Espoossa ja viimeisimpänä EM-kotikisoissa tammikuussa tuoden Suomeen ensimmäisen jäätanssin EM-mitalin 28 vuoteen. Turkkila–Versluis lähtee puolustamaan vuoden 2022 Grand Prix Espoo -pronssimitalia, minkä lisäksi pari on kutsuttu myös Japanin GP-kilpailuun. Yuka Orihara ja Juho Pirinen ovat toinen jäätanssiparimme Suomen GP-kilpailussa. 

Suomalaiset jäätanssiparit saavat kovan vastuksen hallitsevasta maailmanmestarista Madison Chockista ja Evan Batesista Yhdysvalloista sekä viime kauden Grand Prix Espoo -voittajasta Laurence Fournier-Beadrysta ja Nikolaj Sørensenista Kanadasta. Tarkasti kannattaa seurata myös viime kauden junioreiden Grand Prix -voittajaparia, Tšekkiä edustavia Katerina Mrazkovaa ja Daniel Mrazekia.

Naisten kilpailussa katseet kohdistuvat hallitsevaan maailmanmestariin japanilaiseen Kaori Sakamotoon, jota haastaa tiukasti viime kauden yllättäjä, EM-pronssimitalisti Kimmy Repond Sveitsistä. Aikuisten sarjassa viime kaudella debytoinut hallitseva Suomen mestari ja EM-kilpailujen seitsemäs Janna Jyrkinen on menestyksen myötä saanut kutsun myös Ranskan GP-kilpailuun. Grand Prix Espoo -kilpailun suomalaiset naisedustajat päätetään elokuun puolivälissä ohjelmankatsastustapahtuman jälkeen. 

Pariluistelussa menestysodotukset kohdistuvat maailmanmestareihin Sara Contiin ja Niccolo Maciin Italiasta sekä uuteen kiinalaispariin Peng Chengiin ja Wang Leihin. Peng sijoittui edellisen parinsa Yang Jin kanssa viidenneksi Pekingin talviolympialaisissa 2022.

Viime kaudella jo kotimaassa kilpaillut suomalaispari Milania Väänänen ja Filippo Clerici pääsee näyttämään taitojaan nyt myös kansainvälisissä kilpailuissa ja Espoon GP-jäällä järjestäjämaan edustajana.

Miesten yksinluistelussa nähdään valtavaa taituruutta, kun vuoden 2023 MM-kilpailuissa toiseksi sijoittunut korealainen Junhwan Cha ja Espoon EM-kilpailuissa hopeaa voittanut italialainen Matteo Rizzo saapuvat jälleen Suomeen. Heidät haastaa viime kaudella yleisöä villinnyt ranskalainen Kevin Aymoz. Suomea edustaa Grand Prix Espoossa myös juniorisarjassa viime kaudella kilpaillut Makar Suntsev. Moninkertainen miesten Suomen mestari Valtter Virtanen on ilmoittanut alkukesästä harkitsevansa lajinvaihtoa pariluisteluun.

Grand Prix Espoo -kilpailun all event -liput ovat jo myynnissä, päiväkohtaiset liput tulevat myyntiin 1.8. klo 10.00.

ISU Grand Prix – sivusto

Grand Prix -sarjan kilpailut 2023

ISU Grand Prix of Figure Skating – Skate America: 20.–22. lokakuuta –  Allen (Yhdysvallat)

ISU Grand Prix of Figure Skating – Skate Canada International: 27.-29. lokakuuta – Vancouver (Kanada)

ISU Grand Prix of Figure Skating – Grand Prix de France: 3.–5. marraskuuta – Angers (Ranska)

ISU Grand Prix of Figure Skating – Cup of China: 10.–12. marraskuuta – Chongqing (Kiina)

ISU Grand Prix of Figure Skating – Grand Prix Espoo: 17.–19. marraskuuta – Espoo (Suomi)

ISU Grand Prix of Figure Skating – NHK Trophy: 24.–26. marraskuuta – Osaka (Japani)

ISU Grand Prix of Figure Skating Final (juniorit ja seniorit): 7.–10. joulukuuta Peking (Kiina)


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024