Kilpailutiedotteet

Finlandia Trophy: Milania Väänänen ja Filippo Clerici upeasti neljänsiä

Pariluistelukilpailu jatkui lauantaina vapaaohjelmilla. Lyhytohjelman jälkeen kuudentena ollut Suomen pari Milania Väänänen ja Filippo Clerici onnistui upeasti suorituksessaan ja nousi kokonaiskilpailussa neljännelle sijalle ennätyspistein 164,07. 

Vasta vuoden yhdessä luistellut pari oli syystäkin todella tyytyväinen ensimmäiseen Finlandia Trophy -esiintymiseen ennätyspisteiden noustessa yli 12 pistettä. Pari oli vapaaohjelman kolmas, josta myös tuloksena uudet ennätyspisteet 111,27.  

– Yleisö oli aivan ihana ja vei meidät oikeanlaiseen tunnelmaan. Olemme helpottuneita, että vapaaohjelma onnistui hyvin, koska töitä on tehty paljon. Eilen jännitti enemmän, mutta tänään valmistautuminen oli rennompaa, Milania Väänänen summasi ohjelman jälkeen. 

– Seuraavaksi pitää vaikeuttaa ohjelmaa tuomalla toinen heittokolmoishyppy ja jossain vaiheessa kaksoisaxel. Lisäksi lyhytohjelmaan pitää saada varmuutta ja tasaisia onnistumisia, Filippo Clerici pohti.

Kauden suurimmat tavoitteet ovat ensi kevään EM- ja MM-kilpailut, joihin pari onnistui saamaan tarvittavat tekniset pisteet sekä lyhyt- että vapaaohjelmassa jo kauden alussa. Myös Suomessa marraskuun puolivälissä järjestettävä Grand Prix Espoo on parille tärkeä välietappi.  Kilpailun voittivat Yhdysvaltojen Ellie Kam ja Danny O’Shea tuloksella 182,07 pistettä. Toiselle sijalle luistelivat italialaiset Rebecca Ghilardi ja Filippo Ambrosini pistein 177,03 ja kolmanneksi Unkaria edustavat Maria Pavlova ja Alexei Sviatchenko pistein 169,39

Milania Väänänen-Filippo Clerici. Kuva Santtu Jaakkola.

Tulokset


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024