Kilpailutiedotteet

Valtter Virtasen MM-kisat päättyivät lyhytohjelmaan

Valtter Virtanen keräsi Kanadan MM-kilpailujen lyhytohjelmasta pisteet 66,55 ja sijoittui niillä osion 34:nneksi. Pistesaldoa vähensi harmittavasti ajan ylityksestä tullut vähennys.

Viidettä kertaa taitoluistelun MM-jäällä esiintynyt Virtanen karsiutui vapaaohjelmasta, jonne jatkaa 24 luistelijaa.

Valtter Virtasen lyhytohjelma oli axelin pientä horjahdusta lukuun ottamatta rikkeetön. Hän loisti erityisesti ohjelman avanneessa kolmoislutzissa sekä pirueteissaan. Virtasella ei ole kolmoisaxelia eikä neloishyppyjä, mikä pudottaa teknisistä elementeistä saatavia pisteitä, mutta hän on erinomainen tulkitsija.

Lyhytohjelmajäälle Virtanen astui hyvin keskittyneenä ja rauhallisena.

– Oli tosi seesteinen olo, pahin jännitys oli mennyt aamutreeneissä. Ei varmaan ole koskaan ollut näin hyvää fiilistä arvokisoissa kuin tänään.

Virtanen uusi lyhytohjelmansa tällä kaudella, se hyödyntää syvällisesti Ryan O’Nealin musiikkia.

– Tämä ohjelma on vaikea tunnepuolella, saada pidettyä se oikeana, etten itse herkisty liikaa. Mutta tämän urheilun idea on, että katsojat saisivat jotain muutakin kuin vain pisteitä katsottavaksi. Tämäkin lyhytohjelma on sellainen, että yleisön pitää olla hereillä ja osata tulkita ja ymmärtää sen sanomaa. Ei aina tarvitse olla show ja näytös päällä. Kanadan Montrealissa käytävien MM-kilpailujen miesten lyhytohjelman voitti kaksinkertainen maailmanmestari, Japanin Shoma Uno pistein 107,72. Toiseksi kiri Unon maamies Yuma Kagiyama pistein 106,35. Kolmannella sijalla on Yhdysvaltojen Ilia Malinin, 105,97.
MM-kilpailut jatkuvat parien vapaaohjelmalla torstain ja perjantain välisenä yönä klo 00.10 alkaen. Suomen pari Milania Väänänen – Filippo Clerici luistelee ensimmäisessä ryhmässä.

Tulokset ja aikataulut: http://www.isuresults.com/results/season2324/wc2024/
Taitoluistelun MM2024-kilpailusivut: https://montreal2024.com


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024