Kilpailutiedotteet

Team Fintasticille kolmas MM-kulta

Team Fintastic luisteli kolmannen peräkkäisen junioreiden maailmanmestaruutensa Ranskassa lauantaina. Joukkue nousi vahvalla vedollaan kolmannelta sijalta voittajaksi kokonaispistein 191,72. Dream Edges Junior korotti myös sijoituksensa neljänneksi pistein 177,18.

Kovimman kohtalon koki Kanadan Les Suprêmes Junior, joka putosi epäonnisen vapaaohjelman vuoksi johtopaikalta lopputuloksissa viidenneksi. MM-hopeaa saavutti pistein 188,65 Kanadan Nexxice Junior, joka ainoana kuuman ryhmän joukkueista luisteli puhtaan vapaaohjelman. Yhdysvaltojen Skyliners otti MM-pronssia kokonaistuloksella 186,63.

Maailmanmestarijoukkue Team Fintastic kärsi ohjelmassaan Human – The world within yhdestä siirtymään osuneesta kaatumisesta. Kokonaisuutena joukkue esitti jälleen vahvaa ja tarkkaa luisteluaan. Vapaaohjelman pisteet 124,54 nostivat joukkueen äärimmäisen jännittävän kilpailun jälkeen kolmanteen peräkkäiseen MM-kultaan.

Valmentaja Laura Spiridovitsh kuvaili voittajien tunnelmaa mahtavaksi. Valmentajana hän on onnellinen, että joukkueen kova työ sai ansaitsemansa palkinnon kauden huipennuksessa. Takana on seitsemän kilpailua ja seitsemän voittoa tällä kaudella.

– Kun paikalla ovat maailman parhaat juniorijoukkueet ja tällaisen kilpailun voittaa, on täytynyt tehdä jotain oikein. Ohjelma oli kokonaisuutena oikein hyvä. Sinne mahtui pienen pieni kauneusvirhe, mutta se ei ratkaissut mitään. Jää oli tänään ilmeisesti todella liukas, kun monella joukkueella oli epäonnea matkassa, Spiridovitshkertoi.

Suomen toinen edustaja, Dream Edges Junior ei tällä kertaa yltänyt parhaimpaansa ohjelmassaan Well oiled Machine, jossa piiskaläpimenossa sattui kaatuminen Valmentaja Tiina Turunen oli kuitenkin tyytyväinen ensi kertaa MM-jäällä luistelleen joukkueensa suoritukseen. 

– Tämä ei ollut meidän paras suorituksemme. Epäonninen kaatuminen ei kuitenkaan vienyt mahdollisuuksiamme, sillä esitys oli kaiken kaikkiaan jännittynyt. Nelossija on näillä luisteluilla kuitenkin  erittäin hyvä sijoitus. Voimme lähteä täältä ylpeinä ja kokemusta rikkaampina. Tulevaisuuteen on taas saatu lisää eväitä.

Tulokset https://results.isu.org/events/fsevent00113610.htm

Kuva Juha Kujala


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024