Kilpailutiedotteet

Helsinki Rockettes on toisena lyhytohjelman jälkeen Marie Lundmark Trophyssa

Helsingin jäähallissa kilpaillaan parhaillaan Kansainvälisen luisteluliiton muodostelmaluistelun Challenger-sarjaan kuuluvassa Marie Lundmark Trophyssa. Lauantain lyhytohjelmakilpailun voittoon luisteli Kanadan hallitseva maailmanmestari Les Suprêmes. Suomen Helsinki Rockettes sijoittui toiseksi ja Yhdysvaltojen Skyliners kolmanneksi. 

Les Suprêmes esitti vahvan ohjelman ja ylsi 77,93 pisteeseen. Joukkueen kapteeni Julia Bernardo hehkutti suorituksen jälkeen Helsingin jäähallin kannustavaa yleisöä. 

– Olemme työskennelleet ohjelmien siisteyden kanssa. Tietenkin kehitettävää on vielä, mutta olemme tyytyväisiä päivän suoritukseen, joka oli tasoamme, Bernardo kertoi. 

Tiukasti kanadalaisten kannoilla oleva Helsinki Rockettes jatkoi nousujohteista kilpailukauttaan luistelemalla pisteet 77,37. Kapteenit Eveliina Tikkinen ja Roosa Latvala kertoivat joukkueen nauttineen olostaan jäällä.

– Mielestäni onnistuimme vetämään rennon ja voimakkaan suorituksen, Eveliina Tikkinen kommentoi. 

Suomen toisen edustajan Team Uniquen ohjelmaan mahtui kaksi epäonnista kaatumista. Voimakas kokonaisuus toi joukkueelle 69,52 pistettä ja lyhytohjelmakilpailun neljännen sijan. 

– Tulos ei ollut se, mitä haimme, mutta jäällä oli kivaa ja nautinnollista luistella, joukkueen kapteeni Tuulia Niittuinperä kertoi. 

Team Unique

Marie Lundmark Trophyssa nähdään osaamista myös junioreiden maailman huipulta. Kilpailu toimii samalla suomalaisten joukkueiden valintakilpailuna junioreiden maailmanmestaruuskilpailuihin. 

Junioreiden lyhytohjelmakilpailua johtaa Kanadan Les Suprêmes Junior pistein 74,95. 

Tiukassa lyhytohjelmakilpailussa parhaiten suomalaisista joukkueista suoriutui Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic, joka lähtee vapaaohjelmaan toiselta sijalta. Sarjan hallitseva maailmanmestarijoukkue keräsi lyhytohjelmastaan 72,93 pistettä. 

– Suoritus oli todella hyvä ja nautinnollinen. Lähdimme ohjelmaan pelkäämättä ja rohkealla luistelulla, vaikka panokset ovat kovat, kapteeni Elsa Ekdahl kertoi.

Kolmannelle sijalle luisteli Espoon Jäätaitureiden Valley Bay Synchro pistein 72,33. 

– Elementeissä oli ehkä muutama laatuun vaikuttava asia, mutta suorituksen läpi säilyi hyvä rauha ja keskittyminen. Onnistunut, puhdas ohjelma tällaisessa paikassa antaa hyvän fiiliksen, espoolaisjoukkueen kapteeni Olivia Hyttinen totesi. 

Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges Junior luisteli lyhytohjelmakilpailun neljänneksi pistein 71,52, Helsingin Luistelijoiden Musketeers oli viides pistein 66,38 ja Espoon Taitoluisteluklubin Reflections kuudes pistein 61,94. 

Aikataulu ja tulokset

Artikkelikuvassa Helsinki Rockettes
Kuvat: Santtu Jaakkola


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024