Kilpailutiedotteet

Matias Lindfors ennätysvauhdissa Italian JGP-kilpailussa

Kansainvälinen junioreiden Grand Prix -sarja päättyi viikonloppuna Italiassa lupaaviin suomalaisnäyttöihin. Sarjaan ensi kertaa osallistunut Matias Lindfors luisteli ennätyksensä 168,15 ja sijoittui sillä poikien sarjassa sijalle 12. Jo aiemmin syksyllä JGP-sarjassa ennätyksensä tehnyt Iida Karhunen oli Italiassa 9. yhteispistein 159,99.

Kansainvälisen luisteluliiton ISU:n junioreiden Grand Prix on jokasyksyinen seitsemän kilpailun sarja, josta nuorilla luistelijoilla on mahdollisuus kerätä kansainvälisen kokemuksen lisäksi arvokkaita ranking-pisteitä. Suomen yksinluistelijoista sarjaan ovat tänä syksynä osallistuneet Matias Lindforsin ja Iida Karhusen lisäksi Makar Suntsev, Arttu Juusola, Nella Pelkonen ja Rosa Reponen.

Sarjan päätöskilpailussa Italian Egnassa debytoinut 15-vuotias Matias Lindfors esitti rikkeettömän lyhytohjelman sekä tyylikkään vapaaohjelman, jossa muutamiin hyppyihin tuli helpotuksia mutta jossa Lindfors sai kaikki piruettinsa pyörimään korkeimmalla vaikeustasolla. Vasta kansainväliseen kilpailemiseen totuttautuva Lindfors oli aiheestakin tyytyväinen.

– Hyvin positiiviset fiilikset on nyt. Ja kuitenkin jäi vähän parannettavaa itselle haasteeksi. Vapaaohjelman keskivaiheilla minulta pääsi vähän keskittyminen ja myös jaksaminen herpaantumaan, helsinkiläiskoululainen totesi.

Poikien kilpailun kärjessä puhkottiin 210 pisteen raja. Kilpailun voitti Yhdysvaltojen Lucas Broussard, 211,14, ja kakkoseksi luisteli Japanin Shunsuke Nakamura, 211,01.

Lappeenrannasta kotoisin oleva 14-vuotias Iida Karhunen luisteli ensimmäisen JGP-kilpailunsa jo syyskuun lopussa ja teki silloin ennätyksensä 173.75, jolla hän johtaa suomalaisnaisten kauden pistetilastoa. Italiassa Karhunen teki ehjän lyhytohjelman mutta oli vapaaohjelmassa osassa hypyistään vaikeuksissa kierrosten täyttymisen kanssa.

– En päässyt niin hyvään fiilikseen kuin lyhytohjelmassani, ja jalat tuntuivat väsyneiltä. Syynä saattoi olla ihan sekin, että tyttöjen vapaaohjelma luisteltiin tosi myöhään illalla. Mutta kokonaisuutena JGP-sarja oli hieno kokemus, upeaa päästä ensi kertaa kilpailemaan tällä tasolla.

Tyttöjen kilpailun Italiassa voitti 17-vuotias japanilainen Hana Yoshida pistein 208,31.