Kilpailutiedotteet

Yuka Orihara – Juho Pirinen nousi kahdeksanneksi Japanissa

Yuka Orihara ja Juho Pirinen nousivat onnistuneella vapaatanssillaan Sapporon GP-kilpailussa kahdeksanneksi yhteispistein 168,45.

Jäätanssijat Yuka Orihara ja Juho Pirinen pystyivät Japanin Sapporossa käydyssä Grand Prix -kilpailussa yhteen kautensa parhaista vapaatansseista, jossa twissel-käännökset ja tanssipiruetti kuin myös ohjelman molemmat nostot olivat korkeinta vaikeustasoa. Tekninen varmuus sai hyvää tukea intensiivisestä tulkinnasta parin merenneito-teemaisessa ohjelmassa.

– Tänään oikeastaan kaikki elementtimme olivat hyviä ja nautimme valtavasti luistelusta, vaikka tietysti meitä hieman hermostutti ennalta. Mutta ehdottomasti meiltä kauden paras veto, ehjä kokonaisuus, Orihara ja Pirinen kiteyttivät.

Yuka Orihara on kotoisin Japanista, ja Helsingissä Maurizio Margaglion ja Neil Brownin valmentama kaksikko pari sai Sapporossa yleisöltä valtavasti kannustusta. Samaa on luvassa tulevana viikonloppuna, kun Espoossa luistellaan Grand Prix -sarjan päättävä kilpailu. Suomella on jäätanssissa hieno edustus, sillä Oriharan ja Pirisen lisäksi kilpailussa ovat mukana Juulia Turkkila ja Matthias Versluis.

Japanin GP:n jäätanssin voitti Kanadan pari Laurence Fournier Beaudry ja Nikolaj Soerensen pistein 210,41. Yhdysvaltalaiset Madison Chock ja Evan Bates olivat aivan heidän kannassaan pistein 209,13.

Tulokset


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024