Kilpailutiedotteet

Iida Karhuselle PM-kultaa, Matias Lindfors hopealla

Iida Karhunen luisteli ylivoimaisesti juniorityttöjen mestaruuteen PM-kisoissa Islannissa pistein 169,06. Suomalaiset ottivat kilpailun neljä ensimmäistä sijaa. Matias Lindfors kaunisti vuoden takaisen PM-pronssin hopeaksi.

14-vuotias Iida Karhunen on tehnyt parissa viikossa kovan kisarupeaman. Viikko sitten hän voitti Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla Italiassa, ja lauantai-iltana hän juhli Pohjoismaiden juniorityttöjen mestaruutta Reykjavikissa. Vaikka Islannissa paras terä lappeenrantalaisen vapaaohjelmasta puuttui, hän pystyi ottamaan PM-kultaa yli 11 pisteen erolla seuraavaan.

– Olen vähän pettynyt vapaaohjelman luisteluuni, mutta kokonaisuutena kilpailuni oli hyvä. Vähän rankkaa on ollut, en oikein kerennyt olla kotona Italian ja Islannin välissä, sanoi viime talven PM-hopean kultaiseksi kirkastanut yläkoululainen.

Suomen panos junioritytöissä oli ylivertainen. Hopealle nousi Lotta Artimo pistein 157,57, ja pronssin vei Petra Lahti, 153,93. Neljännen sijan nappasi Rosa Reponen, 144,49. Suomen viides edustaja Anna Bergström oli 10. pistein 118,35.

Iida Karhusen tapaan Italian EYOF:ssa kilpaillut 15-vuotias Matias Lindfors joutui hänkin vapaaohjelmassa taistelemaan väsymystä vastaan, mutta pystyi siinä tekemään kauden parhaan tuloksen ja varmisti sillä junioripoikien PM-hopean.

– Vähän pettynyt tietysti, ettei ohjelmassa kaikki nappiin mennyt, mutta kuitenkin pitää katsoa isoa kuvaa. Minulla oli just pitkä EYOF-reissu, eikä tämä huono suoritus ollut. Ehkä minulla oli vähän liian suuret odotuksetkin.

Suomen muut edustajat olivat Matias Heinonen ja Jari Krestyannikov. Heinonen sijoittui kuudenneksi pistein 138,13, ja Krestyannikov oli seitsemäs, 134,34.

Naiset ja miehet aloittivat PM-kilpailunsa lauantaina lyhytohjelmilla.

EM-kisoissa loistanut Janna Jyrkinen luisteli lyhytohjelmassa vaivatta naisten kilpailun johtoon pistein 60,98, jotka ovat kaksi kymmenesosaa korkeammat kuin EM-jäällä.

Jyrkisen hyppyelementit olivat virheettömiä, ja myös piruetit ja askelsarja olivat korkealuokkaiset. Lappeenrantalainen oli syystäkin tyytyväinen.

– Valmistautuminen tähän lyhytohjelmaan oli hieman rankkaa, koska viime viikolla minulla oli EM-kisat ja ne veivät paljon voimia. Mutta halusin vain luottaa siihen, että osaan kaikki, ja keskittyä omaan tekemiseeni. Hyvillä fiiliksillä vapaaohjelmaan.

Toisena naisten kilpailussa on Ruotsin Josefin Taljegård, 58,00. Suomen Nella Pelkonen, 57,57, on kolmantena ja Olivia Lisko, 55,91, neljäntenä. Kilpailussa ovat Suomesta mukana myös Minja Peltonen ja Ksenija Agafonova.

Miesten kilpailussa Makar Suntsev oli lyhytohjelmassa suomalaisista paras, pisteet 59,15 ja sijoitus neljäs. Ruotsin triolla Andreas Nordeback, 79,27, Oliver Praetorius, 63,60, ja Gabriel Folkesson, 62,77, on kolmoisjohto.

Naisten ja miesten vapaaohjelmat luistellaan sunnuntaina.

Noviisien sarjoissa Suomi juhli Reykjavikissa kolmea mitalia. Anton Erkama pokkasi noviisipoikien PM-kultaa tuloksella 117,91. Noviisitytöissä Darja Trubitson luisteli voittoon, 119,27, ja Amanda Eskelin sijoittui pronssille, 99,51. Kaikki kolme kuuluvat Suomen Taitoluisteluliiton nuorten maajoukkueeseen.

Tulokset https://iceskate.is/wp-content/uploads/mot/2023/ndc2023/html/


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024