Kilpailutiedotteet

Helsinki Rockettes johtaa Lahdessa

Muodostelmaluistelun seniorijoukkueet käyvät äärimmäisen tiukkaa kilpailua lajin ensimmäisessä SM-valintakilpailussa Lahdessa. Lyhytohjelmakilpailun voitti Helsinki Rockettes pistein 68,91, mutta kaikki neljä joukkuetta ovat suorituksillaan vain vajaan kolmen pisteen sisällä.

Helsingin Taitoluisteluklubia edustava Helsinki Rockettes luisteli herkän, musiikissaan joukkueen omaa hengitystä sisältävän ohjelmansa Breathe ehyesti ja sai vedostaan parhaat esittämispisteet.

– Meillä on suorituksen jälkeen todella hyvä fiilis. Saimme tehtyä vapautuneen ja rauhallisen vedon. Pieniä virheitä ohjelmaan toki tuli, mutta ne saadaan korjattua. Saimme nauttia yleisöstä, ohjelmasta ja toisistamme, joukkueen kapteeni Petra Viitanen kertoo.

Petra toteaa lyhytohjelman olevan jo hyvässä vaiheessa. Sen kanssa on saavutettu rutiininomainen taso. Kehitettävää on aina jokaisessa elementissä ja niiden hiomisessa timanttisiksi.

Toiseksi luisteli Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique pistein 67,49. It ain’t over -ohjelma sujui vauhdikkaasti, ja joukkue paransi pistesaldoaan reilulla viidellä pisteellä ohjelman ensiesityksestä Finlandia Trophy Espoossa lokakuussa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä siihen kehitykseen, jonka olemme tehneet Trophyn jälkeen. Kisakausi on vasta alussa, ja etenemme kisa kerrallaan kohti kevään kilpailuja. Katsomme viikonlopun jälkeen, mikä on tilanteemme. Lähdemme sitten treenaamaan kohti seuraavia kilpailuja, kapteeni Tuulia Niittuinperä sanoo.

Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity ansaitsi unimaailman kauhuihin sukeltavalla ohjelmallaan Who is there?  67,29 pistettä. Ohjelma eteni rauhallisesti ja rutiinilla, vaikka kisakokoonpanoa olikin jouduttu uudistamaan sairastumisten vuoksi.

– Tämä oli meille rauhallinen rutiinisuoritus, jollaisia olemme tehneet treeneissäkin. Trophyn jälkeen olemme keskittyneet enemmän vapaaohjelmaan ja jättäneet lyhytohjelman hieman muhimaan. Meillä pääsi nyt muutama uusi Marigold-luistelija avaamaan kisakautensa, kapteeni Aino Palosuo kertoo.

Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges oli nostanut Sukupuolensa vanki -ohjelmansa uuteen lentoon sitten Finlandia Trophy Espoon. Vauhdikas esitys toi joukkueelle pisteet 66,18.

Uutta Elite 12 -seniorisarjaa edustaa Suomessa Espoo Synchronized Skatersin Lumineers. Joukkue saavutti vauhdikkaalla lyhytohjelmallaan Disco pisteet 54,41. Elite 12 -sarjalla ei toistaiseksi ole SM- tai MM-kilpailuja. Sarjan ainoana joukkueena Lumineers kilpailee kotimaassa SM-osakilpailujen yhteydessä.

Team Fintastic SM-junioreiden johdossa

Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic vei lyhytohjelmakilpailun voiton pistein 65,02. Hallitseva maailmanmestari luisteli ohjelmansa Thunderbird vahvasti ja ainoana kärkikolmikon joukkueena puhtaasti.

Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges Junior on lyhytohjelmien jälkeen toisena. Joukkue saavutti ohjelmallaan Vapaus 61,18 pistettä. Suoritusta rasittivat kaksi kaatumista.

Kolmatta sijaa lyhytohjelmien jälkeen pitää Espoon Jäätaitureiden Valley Bay Synchro, jonka tulkinta Leijonakuninkaan säveliin They live in you toi 60,51 pistettä.  Tähänkin suoritukseen osui yksi kaatuminen.

Finettesille SM-noviisien lohkon 1 voitto

Helsingin Taitoluisteluklubin Finettes voitti SM-noviisien lohkon 1 selvästi pistein 81,93.  Toiseksi luisteli Helsingfors Skridskoklubbin Team Dynamique tuloksella 76,82 pistettä. Helsingin Luistelijoiden Starlights oli kolmas 75,91 pisteellään.

Lohkossa 1 luistelee yhdeksän joukkuetta. Lohkon 2 kymmenen joukkuetta kilpailevat sunnuntaina.

Tulokset: https://www.figureskatingresults.fi/results/2223/MLSM1vk/index.htm


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024