Kilpailutiedotteet

Marie Lundmark Trophyn osallistujat on julkaistu

Muodostelmaluistelun Challenger -sarjan historian toinen Marie Lundmark Trophy järjestetään Helsingin jäähallissa 10.–11.2.2024. Kansainvälinen luisteluliitto (ISU) on vahvistanut kilpailuun osallistuvat joukkueet.  

Suomea seniorisarjassa edustavat Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique ja Helsingin Taitoluisteluklubin Helsinki Rockettes. Joukkueiden suurimmat haastajat saapuvat Kanadasta ja Yhdysvalloista.  Kanadaa edustavat Les Suprêmes ja Nova. Les Suprêmes on hallitseva maailmanmestari ja joukkue voitti myös viime viikonloppuna käydyt Kanadan mestaruuskilpailut, joissa Team Nova luisteli hopealle. Yhdysvaltoja edustava Skyliners on taas moninkertainen mitalisti maansa mestaruuskilpailuissa.  

Marie Lundmark Trophy on erityisen jännittävä suomalaisille juniorijoukkueille, sillä kilpailu on merkittävässä roolissa junioreiden arvokilpailuvalinnoissa. Parhaiten menestynyt suomalaisjoukkue saa edustuspaikan 15.–16. maaliskuuta 2024 Neuchâtelissa Sveitsissä järjestettäviin junioreiden MM-kilpailuihin. Toinen edustuspaikka määräytyy kauden parhaiden pisteiden keskiarvon perusteella Marie Lundmark Trophyn jälkeen.  

Suomea junioreiden kilpailussa edustavat Espoon Jäätaitureiden Valley Bay Synchro, Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic, Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges Junior, Helsingin Luistelijoiden Musketeers ja Espoon Taitoluisteluklubin Reflections. Kilpailuun nimetyt SM-juniorijoukkueet ratkesivat 2. SM-valintakilpailun jälkeen. Vahvimmat vastukset saapuvat senioreiden tapaan Pohjois-Amerikasta. Kanadan edustaja Les Suprêmes Junior on tuore maansa mestari ja toinen Suomeen matkaava joukkue Nova Juniors sijoittui tiukassa kilpailussa kolmanneksi. Yhdysvalloista saapuva Team Image luisteli viime viikonloppuna käydyssä Challenger -sarjan avaavassa Lumière Cupissa Alankomaissa pronssille. Yhdysvaltojen toinen edustaja Northernettes on kivunnut viime kausina lähelle kärkeä maan sisäisessä kilpailussa.  

Kaikki osallistuvat joukkueet:  

Seniorit 

Ice Storm, Australia 
Les Suprêmes, Kanada 
Nova Senior, Kanada 
Team Unique, Suomi 
Helsinki Rockettes, Suomi
Team Zoulous, Ranska 
United Angels, Saksa 
Ice On Fire, Italia
Team Inspire, Ruotsi 
Skyliners, Yhdysvallat 

Juniorit

Les Suprêmes Junior, Kanada 
Nova Juniors, Kanada 
Valley Bay Synchro, Suomi 
Dream Edges Junior, Suomi 
Musketeers, Suomi 
Team Fintastic, Suomi 
Reflections, Suomi 
Ladybirds Junior, Italia 
Seaside Junior, Ruotsi 
Image Junior, Yhdysvallat 
Nothernettes Junior, Yhdysvallat 

Noviisit

Blue Arrows, Suomi 
Finettes, Suomi 
Ice Fantasy, Suomi 
Starlights, Suomi 
Team Dynamique, Suomi 
Valley Bay Synchronics, Suomi 
 
Tapahtuman kaikki liput ovat nyt myynnissä osoitteessa: https://www.lippu.fi/artist/suomen-taitoluisteluliitto/


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024