Kilpailutiedotteet

Taitoluistelun GP: Miesten lyhytohjelmat

Perjantaina Grand Prix Espoossa kilpailtiin miesten lyhytohjelmilla. Suomea edustaa maajoukkueen konkari Valtter Virtanen.

Virtanen ansaitsi laadukkaalla lyhytohjelmallaan 69,15 pistettä ja on tällä hetkellä yhdeksäntenä. Pisteet hipovat 35-vuotiaan luistelijan lyhytohjelman ennätyspisteitä 69,34. Virtasen ohjelman ainoa virhe osui kaksoisaxeliin. Piruetit ja askelsarja sen sijaan arvioitiin tälläkin kertaa korkeimmalle eli nelostasolle.

– Ohjelmassa oli tänään hyvä flow. Hyppy-yhdistelmä oli yksi urani parhaista, kuten myös lentävä vaakapiruetti. Olen lisäksi alkanut taas harjoittelemaan kolmoisaxelia, mikä toi vanhan virheen esiin tänään kaksoisaxeliin. Tällä kaudella olen keskittynyt luistelusta ja kilpailemisesta nauttimiseen, siviiliammatiltaan lääkärinä työskentelevä Virtanen kommentoi. 

Miesten lyhytohjelmakilpailua johtaa ranskalainen Kevin Aymoz pistein 88,96. Aymoz villitsi espoolaisyleisön tv-sarja Euphorian tunnusmusiikkiin luistellulla näyttävällä lyhytohjelmallaan. Ohjelman ainoa kauneusvirhe osui kolmoisflippi-kolmoistulppiin, mutta Aymoz kerrytti pisteitä show-tähden elkein tulkitulla koreografiallaan. Luistelijan valmistautuminen kilpailuun ei kuitenkaan sujunut aivan suunnitelmien mukaisesti hänen loukattuaan nilkkansa kuusi viikkoa sitten.

– Olen todella ylpeä itsestäni, tein niin hyvän ohjelman kuin tällä hetkellä pystyn. Olen tehnyt fysioterapeuttien antamia harjoituksia melkein joka päivä kuten myös mentaaliharjoittelua ja olin tänään valmis sekä fyysisesti että henkisesti, Aymoz iloitsi.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Yhdysvaltojen Ilia Malinin pistein 85,57. Skate America -osakilpailun voittajan ohjelmaan osui tällä kertaa pientä epäpuhtautta.

– Nautin tänään esiintymisestä. Yleisö oli hyvin mukana ja kannusti kovasti, mikä teki luistelusta vielä hauskempaa. Pyrin luottamaan luisteluuni ja tekemään parhaani jälleen huomenna vapaaohjelmakilpailussa, GP-finaaliin tähtäävä Malinin sanoi.

Kolmanneksi kilpailussa sijoittui Japanin Shun Sato 81,59 pisteellä.

Miesten kilpailu jatkuu lauantaina vapaaohjelmilla.

Grand Prix Espoo -sivut: https://www.stll.fi/gp-2022/
Tulokset: http://www.isuresults.com/results/season2223/gpfin2022/index.htm

Kuvassa: Valtter Virtanen
Kuva: Jari Marttila


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024