Kilpailutiedotteet

Marigold IceUnity voitti Lumière Cupin

Muodostelmaluistelun kansainvälinen Challenger-sarja käynnistyi viikonvaihteessa Lumière Cupilla Hollannissa. Avaus oli suomalaisittain onnistunut, sillä Marigold IceUnity voitti ja Lumineers sijoittui kolmanneksi senioreissa. Molemmat joukkueet saavuttivat kilpailussa kauden parhaan tuloksensa.

Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnitylle voitto oli ensimmäinen vuonna 2019 perustetussa Challenger-sarjassa. Joukkue saavutti kilpailussa kokonaistuloksen 216,03. Se oli lyhytohjelmissa Yhdysvaltojen Skylinersin jälkeen toinen, mutta voitti vapaaohjelmakisan.

Valmentaja Anu Oksanen kuvasi suoritusta Aliens- vapaaohjelmasta hienosti taistelluksi. 

– Joukkue ei antanut periksi, vaikka yhdessä nostossa ilmenikin ongelmia ennen alastuloa. Se onnistui kuitenkin hienosti. Kolmesta elementistä ei nyt saatu tavoiteltua korkeinta tasoa, mutta kokonaisuutena veto oli hyvä, hän arvioi.

Marigold IceUnity luisteli jo lyhytohjelmastaan kauden parhaat pisteensä 70,45. Tuloksessa kuitenkin yllätti kahden pisteen vähennys kielletyksi luokitellusta elementistä. Kyse oli siirtymässä otteetonta askelsarjaa edeltävästä tempusta, jossa yhden ryhmän toteutus katsottiin kielletyksi nostoksi.

– Olemme kilpailleet tällä lyhytohjelmalla neljä kertaa aiemmin, mutta nyt siitä löytyi tämä kielletty elementti. Kahden pisteen vähennys oli tietysti harmillinen, Oksanen totesi.

Espoo Synchronized Skatersin Lumineers kohensi tuloksiaan vahvasti Lumière Cupissa. Joukkue onnistui sekä lyhyt- että vapaaohjelmassaan ja oli kummallakin vedollaan kilpailussa kolmantena.

Joukkue sai lyhytohjelmastaan 69,55 pistettä ja vapaaohjelmastaan 140,63 pistettä. Kokonaistulos 210,18 nosti sen kauden parasta pistesaldoa 18,4 pisteellä.

Seniorisarjan toisen sijan vei Skyliners kokonaispistein 214,32.

Team Mystique toiseksi junioreissa

Helsingfors Skridskoklubbin Team Mystique sijoittui uusilla kauden ennätyspisteillään 188,14 toiseksi juniorisarjassa, mikä nosti joukkueen kolmanneksi junioreiden kotimaisessa Season best -tilastossa. Onnistumisillaan joukkue paransi kokonaistulostaan 27,83 pisteellä.

Sarjan voitti Yhdysvaltain Skyliners Junior, ja kolmanneksi sijoittui Team Image Junior samasta maasta.

Myös Helsingin Luistelijoiden Musketeers nosti kauden parhaan tuloksensa 174,34 pisteeseen. Se toi joukkueelle neljännen tilan kilpailussa.

Porvoon Taitoluistelijoiden Team Ad Instar Novice voitti noviisisarjan pistein 58,08. Mukana sarjassa oli kaksi joukkuetta.

Challenger-sarja jatkuu jo 20. – 22. tammikuuta Budapest Cupilla Unkarissa. SM-senioreista siihen  osallistuvat HTK:n Helsinki Rockettes ja HSK:n Team Unique ja SM-junioreista HTK:n Team Fintastic ja Kaarin Dream Edges.

Tulokset

Kuva Santtu Jaakkola


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024