Kilpailutiedotteet

Naiset lunastivat loppukilpailupaikan – Nella Pelkonen loisti EM-jäällä

Taitoluistelun EM-kilpailuissa debytoiva Nella Pelkonen taituroi lyhytohjelmassa seitsemänneksi ja Emmi Peltonen sijalle 14. Molemmat naiset selvittivät tiensä 24 luistelijan joukkoon ja jatkavat lauantain vapaaohjelmakilpailuun. 

Nella Pelkosen kaikki elementit napsahtivat tänään kohdalleen, ja hän saavutti uudet ennätyspisteensä 62,60. Odotukset olivat korkealla jo ennen tämän päivän suoritusta, sillä tuoreella Suomen mestarilla on takana tasainen ja hyvä kausi.  

– Oli todella hyvä fiilis mennä jäällä, vaikka jännitti tosi paljon. Yleisö oli kivasti mukana ja se auttoi esityksessä. Myös iltapäivään ajoittuva kilpailu sopii minulle paremmin kuin iltakilpailut, Pelkonen analysoi.

Nella Pelkonen
Emmi Peltonen. Kuva Judith Dombrowski.

Emmi Peltosen tunteellisessa, Je Suis Malade -kappaleeseen luistellussa lyhytohjelmassa nähtiin tänään hyvä kolmois-kaksoisyhdistelmä, kolmoisritti ja laadukkaat piruetit. Harmittava epäonnistuminen tapahtui vaadittavassa kaksoisaxel-hyppyelementissä, joka jäi suorittamatta. Peltonen oli pohtinut vielä kesken ohjelman, että olisiko voinut korjata tekemänsä virheen. Hän jäi 56,73 pisteellään vajaan neljän pisteen päähän kauden parhaastaan. 

– Olo oli ihan hyvä axeliin lähdettäessä, mutta sitten vaan terä lähti ihan väärään suuntaan. En tiedä, mitä siinä oikeasti tapahtui. Jos olisin tehnyt kaiken suunnitellun, olisin päässyt kauden tavoitteeseen sinne 65 pisteen lukemille, Peltonen harmitteli.

Naisten lyhytohjelman kärjessä on Belgian Loena Hendrickx pistein 74,66 ennen maannaistaan Nina Pinzarronea 69,70 ja Georgian Anastasiia Gubanovaa 68,96.

Torstaina kilpailut jatkuvat parien vapaaohjelmalla klo 19.00. Naisten vapaaohjelmakilpailu luistellaan lauantaina.

Tulokset ja aikataulut 


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024