Kilpailutiedotteet

Iida Karhunen neljäs junioreiden MM-kisoissa

Loistokunto kiritti Iida Karhusta taitoluistelun junioreiden MM-kilpailuissa Taiwanissa. 15-vuotias luisteli myös vapaaohjelmassa vaivatta uuden ennätyksensä ja sijoittui yhteispistein 186,32 korkeatasoisessa kärjessä neljänneksi.

Iida Karhunen jäi tuloksella 186,32 hieman reilut kahdeksan pistettä Japanin Rena Uezanon perään. Kilpailun voitti Japanin Mao Shimada, 218,38, toinen oli Etelä-Korean Jia Shin, 212,43.

Lappeenrantalaiskoululainen luisteli Bohemian Rapsody -vapaaohjelmansa virheittä, vain yhdessä ohjelman loppuvaiheen piruetissa näkyi hienoinen väsymys. Kaikista hypyistään, joiden joukossa oli kahteen kertaan komeat kolmoislutzit ja -flipit, hän keräsi perusarvon päälle tuomaristolta plussaa.

Lappeenrannan Taitoluistelijoissa Marina Shirshovan valmennuksessa harjoitteleva Karhunen valmistautui vapaaohjelmakilpailuun jännittävästi lyhytohjelman neljänneltä sijalta ja piti siksi erityisesti huolta siitä, ettei paniikki pääse finaalissa iskemään päälle.

– Yritin ennen vapaaohjelmaa tehdä kaikkea ihan muuta ja unohtaa hetkeksi koko kisan, Karhunen kertoi hymyillen suorituksensa jälkeen.

Karhunen keräsi vapaaohjelmastaan pisteet 121,68, mikä on kymmenen pistettä enemmän kuin koskaan aiemmin.

– Alkukaudesta, vaikka tein silloinkin hyviä ohjelmia, ei tullut vastaavia, joten nyt tuntuu tosi hyvältä. Ja yhteispisteetkin, uusi ennätykseni, ovat hyvät.

Iida Karhusen suoritus tuo Suomelle kaksi naispaikkaa ensi vuoden junioreiden MM-kilpailuihin.

Jäätanssissa Suomea edustivat helsinkiläinen Hilda Taylor ja Kanadasta Suomeen muuttanut Nolen Hickey. Vasta vajaa vuosi sitten yhteistyönsä aloittanut pari keräsi rytmitanssistaan 47,26 pistettä ja sijoittui osiossa sijalle 23.

Vaikka ensi kertaa MM-jäitä kokeillut kaksikko putosi finaalista, kokemukset Taipeista olivat positiiviset. Pari luisteli tiukassa paikassa uuteen rytmitanssiosion ennätykseensä.

– Olemme harjoitelleet todella kovaa, joten minulla ei ollut paineita, miten selviydymme. Ja me ansaitsimme ennätyspisteet, luistelimme yhden kauden parhaista ohjelmistamme, 20-vuotias Nolen Hickey totesi heti suorituksen jälkeen.

17-vuotias Hilda Taylor koki kurinalaisen harjoittelun antaneen myös hyvän psyykkisen buustin.

– Meillä oli tosi hauskaa jäällä. Ekaa kertaa tällä kaudella tuntui, että nautimme kilpailussa luistelemisesta. Fiilis nostatti luistelutaitojamme.

Rytmitanssin jälkeen jäätanssin kärjessä ovat Yhdysvaltojen Leah Neset ja Artem Markelov pistein 70,16.

Tulokset ja aikataulut


Taitoluistelun GP-sarjan osallistujat julkaistu – Finlandia Trophyssa mukana upea kattaus huippuluistelijoita 9.6.2024
Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024