Kilpailutiedotteet

Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa

Muodostelmaluistelun MM-kilpailut käynnistyivät suomalaisittain erinomaisesti Zagrebissa. Helsinki Rockettes luisteli perjantaina lyhytohjelmakilpailun toiseksi ennätyspistein 78,00. Myös Team Unique ylsi kauden parhaisiin pisteisiinsä 76,50 ja lähtee vapaaohjelmakilpailuun neljänneltä sijalta. Hallitseva maailmanmestari Kanadan Les Suprêmes johtaa pistein 78,89 ja Yhdysvaltojen Haydenettes on kolmantena tuloksella 76,74.

Helsinki Rockettesin Vapautus-lyhytohjelma sujui vahvasti ja virheittä.

Valmentaja Kaisa Arrateigin mukaan joukkueen luistelusta säteili valtavaa voimaa ja energiaa. Hän näki miten luistelijat nauttivat tekemisestä ja se välittyi jäältä katsomoon. 

– Ohjelmassa oli paljon hyvää ja ensimmäinen twisseli oli ihan nappisuoritus. Joukkue oli todella vapautunut ja he luistelivat yhtenä yksikkönä, joka oli parasta tällä kaudella. 

– Voimme olla tosi tyytyväisiä tämän päivän vetoon – olimme rohkeita, joukkueen kapteeni Eveliina Tikkinen iloitsi neljänsissä MM-kilpailuissaan.

– Se fiilis mitä saimme luotua joukkueen kesken ja mitä katsekontakteja, missä tunnetta välittyi kaverilta kaverille oli aivan mieletöntä, Roosa Latvala jatkoi.

Lyhytohjelmassa neljänneksi luistellut Team Unique loi jäälle Let It Be -ohjelmallaan voimakkaan tunnelman.

Valmentaja Mirjami Penttinen kertoi olevansa erittäin ylpeä joukkueensa suorituksesta.

– Kun ollaan MM-kilpailuissa, pysytään pystyssä ja tehdään ilolla, niin olemme aidosti tyytyväisiä. 

– Luistelimme rauhallisesti ja yhtenäisesti ja tekeminen tuntui hyvältä, joukkueen kapteeni Tuulia Niittuinperä analysoi päivän suoritusta toisissa MM-kilpailuissaan.

Lyhytohjelmien kolme parasta palkittiin pikkumitalein perjantai-iltana. Piste-erot ovat pienet, joten suomalaiset kamppailevat tiukasti maailmanmestaruudesta. Vapaaohjelmakilpailu alkaa lauantaina klo 16.30 Suomen aikaa ja se on katsottavissa suorana Yle Areenasta ja koosteena Yle TV2 -kanavalla.

Tapahtuman sivut
Aikataulu ja tulokset

Artikkelikuva: Ville Levijärvi


Helsinki Rockettesille MM-pronssia, Team Unique neljäs 6.4.2024
Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä MM-kilpailuissa Kroatiassa 5.4.2024